Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

7 vinkkiä miten selvitä paluusta arkeen | Hyvinvointi

7 vinkkiä miten selvitä paluusta arkeen | Hyvinvointi
Daniela Flaszka
Writer and expert5 vuotta Ago
Näytä Daniela Flaszka:n profiili

Kesä takana ja arki edessä, miten selvitä paluusta arkeen? | 7 vinkkiä syksyyn

Rantaloikoilut palmujen alla ja rauhalliset mökkiviikonloput alkavat monelta olla tämän kesän osalta jo taputeltuina, kun työt ja arki taas kolkuttavat nurkan takana. Ainakin omalla kohdalla loman jälkeinen arkimasennus on totta ja täysin oletettavissa. Arki tuo mukanaan paineen saada normaalirutiineista taas kiinni ja moni tuskailee miten selvitä paluusta arkeen. Arkirytmi lähtee pyörimään taas tuttuun tapaan ja liikkumaankin tulisi keritä terveellisestä ruokavaliosta puhumattakaan. Siihen ollaan kuitenkin pystytty joka kesän jälkeen, joten miksi ei myös nyt. Alla muutamia vinkkejä siihen, miten selvitä paluusta arkeen muutamalla pienellä kikalla.

paluu arkeen ja liikunta
1. Aikatauluta tuleva viikko (realistisesti)

Luultavasti ”treeni kahdesti päivässä” ei toteudu vielä muutamaan viikkoon, eikä onneksi tarvitsekaan. Tulevan viikon aikatauluttaminen on kuitenkin hyvä pohja erityisesti, jos haluat saada myös treenirytmistä heti loman jälkeen kiinni. Suunnittele, mitä haluat saavuttaa viikon aikana ja mitä uutta mahdollisesti haluaisit kokeilla. Muista kuitenkin, ettei viikkoja kannata suunnitella liian pitkälle. Realistinen aikataulu auttaa sinua jo pitkälle. Huomaat nopeasti miten jo pienellä aikataululla saat rakennetta viikkoihisi ja et joudu stressaamaan miten selvitä paluusta arkeen kun olet jo suunnitellut arkesi!

meal prep ja paluu arkeen
2. Ateriapreppaus

Kesän jälkeen mieli jatkaisi herkuttelemista vielä pitkälle syksyyn asti. Valmistelemalla aterioita (kuten lounaita, välipaloja ja päivällisiä) mukaan töihin vältät turhan napostelun ja ylimääräiset herkut. Muista kuitenkin, että napostelu myös pimenevinä syysiltoina on silloin tällöin ihan sallittua!

paluu arkeen ja treenitavoite
3. Aseta tavoite

Tavoitteenasi voi olla pudottaa painoa, kasvattaa lihasta tai pysyä terveenä ja hyvässä kunnossa. Pyrkimällä jotain tavoitetta kohti, motivaatiosi pysyy paremmin yllä ja treenaaminenkin on miellyttävämpää.

4. Tee hyvä soittolista

Ei ole mitään parempaa kuin hyvä soittolista. Päivinä, jolloin motivaatio tuntuu olevan hukassa, laita kuulokkeet korville, lempimusiikki täysille ja johan alkaa treeni luistaa!

5. Älä viivyttele

On helppoa laatia tekosyitä sille, miksi juuri tänään ei olisi hyvä päivä mennä treenaamaan. Mitä kauemmin viivyttelet, sitä vaikeampaa treenirytmistä on saada kiinni. Kun keho taas tottuu treeniin, huomaat, ettet pysty elää ilman tasaista treenirytmiä.

paluu arkeen ja treenikaveri
6. Pysy yhteydessä kavereihin

Hanki treenikavereita, joilla on samanlaisia tavoitteita kuin sinulla. Jos esimerkiksi molemmat haluatte pitää kunnosta hyvää huolta ja pysyä terveinä, on hyvin todennäköistä, että pidätte samankaltaisista harjoitteista. Usein myös päivinä, jolloin treenin sijaan sohva houkuttelisi enemmän, kaveri voi innostaa treeniin lähtemistä.

paluu arkeen ja hemmottelu
7. Hemmottele itseäsi

Jos mikään ylläolevista ei tunnu auttavan, silloin täytyy vetää esiin kortti, joka toimii aina: itsensä lahjominen. Hanki uusia treenikuteita,lisäravinteita tai proteiinipatukoita – mitä vain liittyen liikuntaan. Mikä sen parempaa kuin vetäistä päälle uudet treenivaatteet ja lähteä lenkille!

Muista vielä tämä: Paluu arkeen ei koskaan ole helppoa, mutta näitä vinkkejä noudattamalla se tuntuu huomattavasti helpommalta. Tämä on ensimmäinen askel kohti ensi vuoden kesälomaa. Nyt voit vain nauttia viilenevistä syysilloista ja vielä iholla hehkuvasta kesän rusketuksesta.

Daniela Flaszka
Writer and expert
Näytä Daniela Flaszka:n profiili
Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.
myprotein