Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Joyce Mvula | Kuinka paljon olet valmis tekemään unelmiesi eteen?

Joyce Mvula | Kuinka paljon olet valmis tekemään unelmiesi eteen?
Lauren Dawes
Writer and expert5 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Malawista Manchesteriin | Esittelyssä verkkopalloilija Joyce Mvula

 

Nyt toukokuussa juhlimme 15-vuotis syntymäpäiväämme – 15 vuotta kunnianhimojen ravitsemista.

Osana juhlistustamme halusimme muistaa myös meidän kanssa kasvaneita ihmisiä, niitä joita voimme ylpeänä sanoa tukevamme.

Yksi näistä henkilöistä on Joyce Mvula.

Joyce Mvula on 24-vuotias verkkopalloilija, joka muutti toiselle puolelle maapalloa Malawista Manchesteriin pelaamaan Manchesterin Thundereissa. Muutto ei ollut vain tärkeä päätös hänen urheilu-uransa kannalta, mutta myös hänen yksityiselämänsä kannalta, sillä hänen täytyi hyvästellä sulhasensa sekä poikansa.

Meidän mielestämme on harvinaista sekä uskomattoman upeata, että henkilö voi osoittaa näin suurta kunnianhimoa ja tehdä näin suuria uhrauksia tavoitteidensa eteen. Tämän takia halusimmekin tietää mikä oikein motivoi Joycea hänen uniikilla matkallaan.

 

15 vuotta sitten ajatus Isosta-Britanniasta ei edes käynyt hänen mielessään

“15-vuotta sitten olin Malawissa. Olin 10-vuotias ja ala-asteella. En tiennyt silloin, että voisin edes olla tässä tilanteessa nyt. En ikinä edes ajatellut tänne tulemisesta, unelmoiminen asiasta ei ikinä käynyt edes mielessäni.”

Hän pelasi kansainvälisesti ollessaan vain 15-vuotias

“Aloitin verkkopallon ollessani vain 12-vuotias ja kun täytin 15 pelasin The Queens:issa, Malawin verkkopallo-maajoukkueessa,

He huomaisvat kun pelasin muissa kilpailuissa.

Hänellä ei olisi ollut varaa koulutukseen ilman verkkopalloa

“Totta puhuakseni verkkopallo on muuttanut elämäni. Olen kotoisin hyvin köyhältä alueelta ja vanhemmillani ei olisi esimerkiksi ollut varaa maksaa koulumaksujani.

Verkkopallon takia sain kuitenkin stipendin, jonka avuilla pystyin opiskelemaan kokonaan ilmaiseksi – sain jopa ruokaostokset koulun kautta.

Näen verkkopallon työnä. Sillä on suuri merkitys minulle.”

 

Hän on ensimmäinen verkkopalloilija, joka on muuttanut Englantiin

“Malawissa olen nyt jotain suurempaa, sillä olen menestynyt ja päässyt näinkin pitkälle. Kun muutin Englantiin minusta tuli ensimmäinen Malawilainen verkkopalloilija Englannissa. Malawista on tullut yksi toinenkin pelaaja Australiaan, Mwayi Kumwenda,mutta minä olen ensimmäinen täällä.

Nautin täällä olemisesta ja olen oppinut todella paljon verkkopallosta täällä ollessani – kun katson taaksepäin tuntuu kuin en olisi osannut mitään aluksi.

Nyt olen itsevarma kaikessa mitä teen.

Tietenkin kaipaan myös kotiin erityisesti kun pieni lapseni on siellä, mutta koen myös, että täällä oloni on häntä varten.”

Hän ei lopeta kunnes on mailman paras

“Kunnianihimoni verkkopallossa – haluan vain treenata kovaa, tietää lisää ja tulla parhaaksi verkkopalloilijaksi koko maailmassa.

Sillä on suuri merkitys minulle. On jo todella suuri kunnia edustaa niin montaa ihmistä, sillä kotimaassani on todella paljon, mutta olla yksi 15 valitusta on jotain niin uskomatonta, että tulen aina olemaan kiitollinen.

Joten minun täytyy vain tehdä työni ja tukea kansaani. Kannan lippuamme, joten minun täytyy tehdä tämä.”

15 vuoden päästä hän haluaa omistaa oman verkkopallokoulunsa

“15 vuoden sisällä haluan olla Malawissa valmentajana. Haluan avata oman Joyce Mvula verkkopallokouluni omasa maassani ja antaa pienille lapsille mahdollisuuden pelata verkkopalloa ja päästä sinne missä minä olen nyt.

Ollessani täällä Malawilaiset lapset ihailevat minua ja pitävät minua inspiraationlähteenä, joten haluan auttaa pääsemään elämässään eteenpäin. Tiedän, että meillä on paljon ihmisiä jotka ovat erittäin lahjakkaita – minun täytyy vain opettaa heitä enemmän.

Haluatko tietää lisää Joycesta? Voit seurata häntä @joycemvula

 

Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein