Lisäravinteet

Manuka-hunaja | Hyödyt ja käyttöohjeet

Manuka -hunaja, mitä se on?

Manuka -hunaja on uusi markkinoilla oleva “ihmetuote”. Se sopii niin ihonhoitotuotteeksi kuin auttamaan allergiseen nuhaan. Se on tunnettu sen hoitavista ominaisuuksista ja sitä onkin käytetty jo vuosikymmenien ajan erityisesti Uudessa-Seelannissa.

Manukahunajaa tuotetaan siis Uudessa-Seelannissa, jossa paikalliset mehiläiset tuottavat hunajaa hedelmöitettyään Manuka- eli ruusumyrttipensaita. Manuka-hunaja ei ole raakahunajaa, joka on tunnettu sen lukuisista terveyshyödyistä, mutta se toimii silti samoin tavoin tarjoten meille lukuisia hyötyjä. Manukahunajalla on melko korkeahko hinta ja siksi esimerkiksi kysymykset sen mahdollisista haittapuolista ovat kaikkien mielessä.

Manukahunajalla on antibakteerisia ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet se saa vetyperoksidikomponenteista. Manukahunaja sisältää myös metyyliglyksaalia, joka on sen toinen antibakteerinen komponentti. Metyyliglyksaalia muodostuu kun mehiläiset hedelmöittävät Manukapensaita ja dihyfroksiasetoni reagoi Manukakukkien nektarin kemiallisten aineiden kanssa.

Jatka lukemista jos mietit miksi sinunkin kannattaisi kokeilla sen lisäämistä niin ruokavalioosi kuin esimerkiksi ihonhoitorutiiniisi.

 

manukahunaja

Manuka -hunajan käyttö

Manukahunaja on kallista eikä vain siksi koska sillä on ainutlaatuinen koostumus sekä ainesosat vaan myös siksi, että sillä on lukemattomia terveyshyötyjä. Sen tärkeimmät terveyshyödyt johtuvat sen antibakteerisista ominaisuuksista, mutta hyödyt eivät kuitenkaan lopu siihen. Sen viruslääkkeisiin verrattavat hyödyt sekä antimikrobiset ominaisuudet takaavat, että siitä oikeasti on apua ihonhoidossaja  se sopii myös tukemaan immuunijärjestelmää.

Manuka-hunaja on siis kuin lääke, jota on kiva nauttia! Kuten muista hunajista saat myös apua kipeään kurkkuusi. Sen koostumus ja kyky tuhota bakteereita pelastavat sinut flunssalta. Manuka-hunaja tukee myös ruoansulatustasi. Se vähentää tulehduksellisia tiloja vähentäen näin turvotusta ja tukalaa oloa. Sen probioottiset ainesosat auttavat hyvien bakteerien kukoistamista.

Manuka-hunaja on myös erittäin ravintoainetiheää tavaraa, se sisältää siis paljon tärkeitä hiven- ja kivennäisaineita. Sen avulla saat siis lisättyä vitamiinisaantiasia ja pystyt nopeasti saamaan paljon energiaa sen avulla. Jotkut urheilijat käyttävät sitä pre-workouttinakin varmistaakseen jaksamisensa urheilusuorituksen aikana. Ota kuitenkin huomioon hunajan nopea vaikutus verensokeriin. Voi olla hyvä idea nauttia se hitaammin imeytyvän ruoka-aineen kanssa jolloin verensokeriin ei aiheutu äkillistä piikkiä.

Ravitsemusammattilaiset suosittelevat 1-2 teelusikallista päivässä ja voit nauttia sen haluamallasi tavalla.

 

munaka hunaja

Manuka -hunaja akneen ja ihonhoitoon

Monelle Manuka-hunajan käyttö perustuu täysin sen ainutlaatuisiin kykyihin kosmetiikkatuotteena. Manuka-hunaja auttaa sinua saamaan terveen ja hehkuvan ihon. Manukan kosmeettiset kyvyt perustuvat sen tulehdusta lievittäviin ominaisuuksiin. Se auttaa ihoa uudistumaan ja korjaa vaurioituneita ihosoluja. Monet myös uskovat sen auttavan arpien parantumisessa ja siksi se on erityisen suosittua myös aknen hoidossa.

Manuka-hunaja on myös erinomainen kosteuttaja ja auttaa saamaan hehkuvan terveen ihon. Sekoita manukaa kreikkalaiseen jogurttiin ja lisää ylimääräisen virkistyneen tunteen saamiksesi pieni tippa sitruunaa. Levitä sekoitus kasvoillesi naamioksi ja anna vaikuttaa 10 minuuttia.

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosiDaniela Flaszka

Daniela Flaszka

Writer and expert

Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä