Lisäravinteet

Massanlisääjät ja Proteiinijuomat | Suurimmat erot ja yhtäläisyydet

Massanlisääjät vs Proteiinijuomat – Miten ne eroavat?

Lihaksen kasvattaminen vaatii intensiivistä omistautumista niin salilla kuin keittiössä. Moni ymmärtää, että kasvattaaksesi lihasta tulee nostaa painavia painoja, mutta harva ymmärtää, että myös syödyllä ravinnolla on erittäinkin suuri merkitys. Voi olla, että jopa suurin vaikutus lihastesi kasvuun onkin juuri ravinnossasi. Ei ole tärkeää vain syödä paljon vaan on myös suositeltavaa kiinnittää huomiota siihen mitä syöt.

Kasvattaaksesi lihasta tulee sinun syödä enemmän kuin kulutat. Tämän ei tulisi tapahtua vain silloin tällöin vaan oikeasti kasvattaaksesi lihasta tulee sinun syödä säännöllisesti päivittäin yli kulutuksesi. Tämä on monelle yllättävänkin vaikeaa – massanlisääjät auttavat kuitenkin. Voi olla vaikeaa syödä erityisesti jos nälkä ei pysy mukana tai esimerkiksi pitkien ja jo todella lihaksikkaiden ihmisten kulutus saattaa olla jo todella paljon. Massanlisääjät tarjoavat hyvän, helpon ja usein edullisen tavan saavuttaa päivittäiset kaloritavoitteet ja kasvattaa lihasta.

Massanlisääjän ja normaalin proteiinin ero

Kuten normaalit proteiinijauheet, eivät massanlisääjät tee ihmeitä yhdessä yössä. Ero näissä jauheissa on usein niiden ravintosisällössä. Normaalissa proteiinijauheessa on usein 100-150 kilokaloria ja noin 20-30g proteiinia. Massanlisääjissä on huomattavasti enemmän, mutta vaihtelut niiden välillä ovat myös suuret ja massanlisääjä tulisikin valita sopimaan juuri sinulle ja tukemaan sinun tavoitteitasi.

Jos haluat pientä tukea ja koet saavasi massaa melko helposti kannattaa valita massanlisääjä, jonka annoskoko on noin 400-800 kilokaloria.  Jos olet kuitenkin jo todella lihaksikas ja koet massanlisäyksen hankalaksi voit valita massanlisääjän jossa on yli 1000 kilokaloria.

Joissakin massanlisääjissä on myös kreatiinia, joka on yksi tutkituimmista lisäravinteista. Kreatiinin on tutkitusti todistettu tukevan kehitystä ja parantamaan suoritusta. Monien massanlisääjien nopeasti imeytyvät hiilihydraatit myös auttavat kreatiinin imeytymisessä.

weight gainer shake

 

Masssanlisääjien käyttö

Mitä tulee massanlisääjiin on tärkeintä tietää, mitä juuri sinä haluat saavuttaa. Voi olla houkuttelevaa ajatella, että sinun tarvitsee vain kasvaa ja lisätä massaa, mutta muista kuitenkin, että massanlisääjätkin ovat myös vain lisäravinteita. Ne ovat lisä, jotka tukevat muuta kovaa työtäsi, mutta eivät missään nimessä korvaa oikeanlaista treeniä sekä lepoa.

Massanlisääjät ovat kuin normaalit proteiinijauheet, mutta niiden avulla saat vain kaloreita helpommin, nopeammin ja usein halvemmin. Ne auttavat saamaan tarpeeksi proteiinia ja kasvattamaan lihasta.

Jos kykenet kuitenkin jo syömään tarpeeksi kaloreita, ei massanlisääjästä ole välttämättä snulle hyöytä vaan päinvastoin saatat vain haitata kehitystäsi. Massanlisääjienkin ylimääräiset kalorit muuttuvat valitettavasti rasvavarastoksi jos saat jo tarpeeksi kaloreita syömästä ruoastasi.

 

THE Gainer

Massanlisääjä, joka sopii haluamaasi makrojakaumaan antaen sinulle mahdollisuuden kasvattaa puhdasta lihasta kuulostaa ehkä jopa liian hyvältä ollakseen totta – THE Gainer tekee kuitenkin juuri tämän.

Useat erilaiset massanlisääjät ovat usein täynnä sokeri ja turhia kaloreita, jotka aiheuttavat epäluonnollisia ja nopeita energiapiikkejä vaikuttaen insuliinitasoihisi ja verensokeriisi huonolla tavalla. THE Gainer sisältää kuitenkin hurjat 750kcal per annos, mutta ei aiheuta näitä huonoja piikkejä verensokerissasi ja insuliinitasoissasi.

Sekoituksen hiilihydraatit vapauttavat nopeasti energiaa kehosi käyttöön, mutta sekoituksen Carb10 ja HBCD huolehtivat, että se ei aiheuta negatiivisia muutoksia kehossasi vaan energiaa vapautuu tasasisesti ja pitkään. Hiilihydraatit täyttävät kehosi glykogeenivarastot ja auttavat kehoasi imeyttämään proteiinin paremmin.

Sekoituksen proteiinit koostuvat korkealaatuisista nopeasti ja hitaasti imeytyvistä proteiineista, jotta kehosi voi aloittaa lihasten kasvattamisen välittömästi, mutta silti ylläpitämään prosessia pitkään juoman nauttimisen jälkeen. Sekoituksen proteiinit varmistavat, että kovalla työllä hankitut lihaksesi vahvistuvat ja kasvavat.

 

Yhteenveto

Massanlisääjät voivat olla erittäin hyödyllisiä niille, jotka haluavat lisätä painoa nopeasti tai saavuttaa suuretkin kaloritavoitteet helpommin. Massanlisääjiä on saatavilla eri muodoissa ja niiden avulla voit saavuttaa helpommin lihastenkasvatustavoitteeesi.

Kaikki massanlisäysjauheemme kuten THE Gainer, Hard Gainer ExtremeImpact Weight Gainer, ja Hurricane Extreme maistuvat todella hyvältä ja ovat edullinen tapa saada lisää kaloreita sekä varmistaa oikeanlaisten ravintoaineiden saanti.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosiJennifer Blow

Jennifer Blow

Writer and expert

Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.

Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.

Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.

Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä