Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Vadelmaketonit – lisäravinteet painonpudotukseen

Vadelmaketonit – lisäravinteet painonpudotukseen
Rosa Havumaki
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Rosa Havumaki:n profiili

Vadelmaketonit ja laihdutus

Viime vuosina vadelmaketonit ovat herättäneet paljon huomiota ympäri maailmaa – etenkin niissä ihmisissä, joiden tavoitteena on painonpudotus. Vaikka monet ihmiset ovat jakaneet positiivisia kokemuksiaan vadelmaketoneista, toiset eivät vieläkään ole varmoja niiden terveyshyödyistä ja siitä, auttavatko ne todella rasvan polttamisessa. Tässä postauksessa tutustutaan vähän syvemmin vadelmaketoneihin ja niiden hyötyihin painonpudotuksesta puhuttaessa.

vadelmaketoni

Mitä ovat vadelmaketonit?

Vadelmaketonit ovat fenolisia yhdisteitä, joita kroppa saa luonnosta vadelmista. Mutta miten ne toimivat ja miksi niitä tulisi syödä? Vadelman ketoninen rakenne stimuloi kehon synefriineja ja kapsaisiineja, jotka taas ovat avanasemassa polttamassa rasvaa. Nämä kaksi stimulanttia lisäävät aineenvaihduntaa, mikä puolestaan lisää energiankulutusta ja rasvanpolttoa.

Tutkimukset ovat myös osoitaneet, että valdelman ketonit lisäävät hormonin adiponektiinipitoisuuksia, joka vaikuttaa glukoositasojen säätelyyn sekä rasvahapon hajoamiseen. Ylipainoisilla ihmisillä tiedetään olevan alhainen adiponektiini, jolloin heidän kehot polttavat vähemmän rasvaa. Adiponetiini säätelee glukoosin määrää verenkierrossa sekä lisää rasvan määrää, joka hajoaa kehon polttoaineeksi. Tutkimukset osoittavat, että vadelmaketonista voi olla hyötyä niin ylipainoisille kuin tyypin 2 diabetikoillekin.

 

vadelmaketonit
On olemassa myös toinen fakta, jolla vadelmaketonit tukevat laihtumista. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet vadelman ketonien vaikuttavan myös haiman toimintaan, joka linkittyy ruoansulatuksen aktiiviseen toimintaan. Suurin osa ruoka‐aineista, jotka eivät pilkkoudu, kulkeutuvat ulosteen mukana ulos kehosta. Tämä tarkoittaa sitä, ettei kroppa ime kaikkea sitä ylimääräistä rasvaa, mitä rasvaisten ruokien mukana kehoomme tulee.

Vadelmaketonit ja annostus

Jotta voisit hyötyä kaikista vadelmaketonien hyödyistä, tulisi sitä nauttia 200 mg päivässä. Se vastaa noin 100 kilon vadelmien syömistä. Tämän vuoksi varmasti ymmärrätte, miksi vadelmaketonia suositellaan mieluummin lisäravinteen kuin vadelmien muodossa.

Vadelmaketonien haittavaikutukset

Tutkimusten mukaan haittavaikutuksia ei ole, vaikka nautittavat annokset olisivatkin suuria. Erityistä huomiota tulisi kuitenkin kiinnittää, jos kärsit jostain sydänsairaudesta, korkeasta verenpaineesta, keuhkosairaudesta tai astmasta. Raskaana olevien naisten vadelmaketonien käytöstä ei ole saatu vielä tarpeeksi näyttöä ja sen takia raskauden ja imettämisen aikana niiden käyttöä tulisi välttää.

Johtopäätös

Vadelmaketonit ovat erittäin lupaava lisäravinne painonpudotuksen ohelle. Vadelmaketonien suosio on noussut jo lyhyessä ajassa huomattavasti ja voivat nopeasti tulla yhdeksi bestsellertuotteeksi painonpudotuksen ohella.

Myprotein tarjoaa korkealaatuisia vadelmaketoniyhdisteitä lyömättömään hintaan. Ne kannattaa käydä kurkkaamassa tästä klikkaamalla.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Rosa Havumaki
Writer and expert
Näytä Rosa Havumaki:n profiili
Rosalla on EREPS:in (the European Register of exercise Professionals) myöntämä personal trainer koulutus, jonka lisäksi hän on myös suorittanut liikuntalääketieteen ja terveystieteen perusteet Itä-Suomen yliopistossa. Rosa opiskelee tällä hetkellä liikunnanohjaajaksi Haaga-Heliassa Vierumäellä. Tämä koulutus tarjoaa hänelle kyvyt sekä tietotaidon toimia nykypäivän urheilu- ja vapaa-ajan sektorilla. Vierumäen liikunnanohjaajan koulutus on nykyaikainen sekä ammattimainen, jossa jatkuvasti muuttuva ala sekä innovaatiot ovat avainasemassa. Rosan on määrä valmistua vuonna 2019 liikuntatieteiden kandidaatiksi. Rosa on myös kirjoittanut jo reilun vuoden ajan hänen omaa lifestyle-hyvinvointiblogiaan, jossa hän jakaa ruokaan, matkustamisen sekä treenaamiseen liittyviä vinkkejä. Rosan blogiin pääset tästä. Lue lisää Rosasta täältä: https://www.linkedin.com/in/rosa-havum%C3%A4ki-446b91142/.
myprotein