Lisäravinteet

Proteiinijauheet – Impact whey ja Impact whey isolate | Lisäravinteet

Proteiinijauheet & proteiini lisäravinteena

Proteiinijauheet ovat tänä päivänä osa monen ruokavaliota ja markkinoille tulee jatkuvasti uusia vaihtoehtoja joiden avulla proteiinin lisääminen ruokavalioon käy helposti. Aktiiviliikkujalle riittävä proteiinin saanti on erityisen tärkeää jos tavoitteena on jaksaa treenata kovaa, kasvattaa tai säilyttää lihasmassaa.

Voit nykyään olla erityisen tarkka proteiinijauheestasi ja runsaan valikoiman avulla on sinulla mahdollisuus ottaa esimerkiksi soijapohjainen, vegaaninen, dieettiä varten luotu tai normaali heraproteiinijauhe. Monet eri merkit tarjoavat myös runsaasti eri makuja ja proteiinin voi helposti lisätä juomien lisäksi myös esimerkiksi puuroon, jugurttiin tai smoothieeseen. Esimerkiksi korvapuusti-makumme sopii erityisen hyvin muuntamaan kaurapuurosi korvapuustin makuiseksi ja mustikkajuustokakku on ehdottomasti ykkösvalinta lisäämään aamusmoothien proteiinipitoisuutta!

Heraproteiini – mikä sinun kannattaisi valita?

Heraproteiini on lehmän maidosta valmistettu proteiini, joka sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Se imeytyy nopeasti kehoon ja lihakset pystyvät hyödyntämään siinä olevia aminohappoja tehokkaasti. Heraproteiinissa on proteiinia, rasvaa, hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja mineraaleja. Heraproteiinin on todistettu tukevan kehon proteiinisynteesia, rasvanpolttoa, parantavan insuliiniherkkyyttä sekä auttavan ruokahalun hallinnassa.

Heraproteiinijauheita on saatavilla whey konsentraatti – tai whey isolaatti muodoissa. Molemmat proteiinijauheet sisältävät proteiinia, mutta niissä on silti eroja. Riippuen tavoitteistasi kannattaa sinun ehkä harkita toisen nauttimista toisen sijaan!

 

 

proteiinijauheet

Imapact whey protein – heraproteiini konsentraatti

Impact whey proteiinimme on valmistettu suodattamalla maitoa sille tarkoitetun suodattimen avulla. Jäljelle jäänyt osa on sitten kuivatettu ja heraproteiinijauhe on valmis! Suodatin ei kuitenkaan suodata maidosta laktoosia pois, joka vaikuttaakin impact whey proteiinin rasva- ja hiilihydraattipitoisuuteen. Impact wheyssa on proteiinin suuruus yleensä noin 80% luokkaa ja se onkin erinomainen vaihtoehto proteiinijauheeksi!

 

Impact whey isolaatti

Impact whey isolaatti on valmistettu samalla tavoin kuin heraproteiini konsentraatti, mutta se on suodatettu vielä tarkemman suodattimen läpi. Tämän keinon avulla sen proteiinipitoisuus on noin 90% suuruinen, jolloin siinä on myös vähemmän rasvaa sekä hiilihydraatteja kuin impact whey proteiinissa. Jos siis tarkkailet rasvan- ja hiilihydraattisaantiasi voi isolaatti olla sinulle parempi vaihtoehto. Halutessasi säilyttää lihasmassaa dieetillä on impact whey isolaatti makroystävällisempi vaihtoehto.

Proteiinijauheet saattavat myös aiheuttaa monelle vatsavaivoja ja yleensä suurin syy tähän on sen sisältämä laktoosi. Isolaatti-muodossa on kuitenkin paljon vähemmän laktoosia tehden siitä hyvän vaihtoehdon herkkävatsaisille.

Miettiessäsi siis kumpi on parempi valinta sinulle suosittelemme pohtimaan tavoitteitasi, budjettiasi sekä allergioitasi. Isolaatti-muoto on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta jos sinulla on huonoja kokemuksia normaaleista proteiinijauheista suosittelemme ehdottomasti sijoittamaan hieman enemmän ja kokeilemaan isolaatti-muotoa.

proteiinijauheet ja lihaskasvu

Ravintosisällöt sekä makuvaihtoehtojen määrä

Verrattava arvo: Impact Whey Protein Impact Whey Isolate
Kcal (per 25g) 103 93
Rasva (per 25g) 1.9 0.1
Hiilihydraatti (per 25g) 1.0 0.6
Proteiini (per 25g) 21 23
Makuvaihtoehdot 55 22


Daniela Flaszka

Daniela Flaszka

Writer and expert

Daniela viettää tällä hetkellä suurimman osan ajastaan opiskelujensa parissa opiskellen urheiluliiketoimintaa sekä liiketaloutta, mutta terveelliset elämäntavat ja hyvä ruoka kuuluvat vahvasti hänen kiinnostuksiinsa. Liikunta on lähellä sydäntä ja vapaa-aika kuluukin yleensä salilla tai vaihtoehtoisesti ystävien parissa tai matkustellessa.


Lukijoille 30% extra-alennus koodilla: BLOGI OSTA NYT