Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Terveellinen juustokakku | Helppo resepti

Terveellinen juustokakku | Helppo resepti
Evangeline Howarth
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Evangeline Howarth:n profiili
Sanat “terveellinen” ja “juustokakku” esiintyvät harvoin samassa lauseessa, mutta me kehitimme reseptin, joka on poikkeus tähän sääntöön. Tässä versiossa emme tee kompromissia maun kanssa, mutta voit silti huoletta leikata itsellesi isommankin siivun, sillä rasvaton tuorejuusto ja hunaja makeuttajana varmistavat sen, että myös makrot pysyvät kohdallaan.Jos et vielä ole myyty, niin asiaa auttanee se, että tämä suklaa-mansikka-juustokakku on täynnä myös proteiinia. Leikkaa kakku 8 osaan, niin yksi pala sisältää vain 187 kaloria – täydellisiä jälkiruokia on sittenkin olemassa.8 annosta

https://youtu.be/OECJY2pnkS0

 

Ainekset

  • 8 tavallista digestiivikeksiä (murusina)
  • 30g vähärasvaista voita (sulatettuna)
  • 1 rkl hunajaa
  • 180g vähärasvaista tuorejuustoa (huoneenlämpöisenä)
  • 200g kreikkalaista jogurttia
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 annos Chocolate Impact Whey Protein
  • Mansikoita (viipaleina)
  • 4 palaa tummaa suklaata (sulatettuna)
  • 2 palaa tummaa suklaata (raastettuna)

Valmistus

  1. Esilämmitä uuni 175°C ja päällystä 20cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja kaada ne isoon kulhoon.
  3. Lisää keksin murusten joukkoon sulatettu voi ja hunaja ja sekoita hyvin yhteen ennen seoksen levittämistä kakkuvuoan pohjalle.
  4. Painele murupohja hyvin paikoilleen vuokaan ja paista uunissa 10 minuuttia.
  5. Kun pohja paistuu uunissa, laita tuorejuusto kulhoon ja vispilöi sitä noin minuutin ajan.
  6. Lisää kreikkalainen jogurtti ja kananmunan valkuaiset samaan kulhoon tuorejuuston kanssa ja sekoita hyvin yhteen noin 2-3 minuutin ajan.
  7. Lisää seuraavaksi ainesten joukkoon Impact Whey -proteiinijauhe ja sekoita tasaisesti.
  8. Kaada juustokakkusekoitus paistuneen murupohjan päälle ja levitä seos tasaisesti vuokaan.
  9. Paista juustokakkua noin 20 minuuttia 175°C, laske sitten lämpötila 150°C ja paista vielä 25 minuuttia lisää.
  10. Poista juustokakku uunista ja anna sen jäähtyä täysin ennen siirtämistä jääkaappiin asettumaan 3 tunniksi.
  11. Koristele juustokakku mansikoilla sekä sulatetulla ja raastetulla tummalla suklaalla ja sitten voit nauttia.

 

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit187
Rasvan kokonaismäärä11g
Hiilihydraatit yhteensä13g
Proteiini7g
Evangeline Howarth
Writer and expert
Näytä Evangeline Howarth:n profiili

Evangeline on harrastanut kilpaurheilua jo pienestä pitäen ja auktorisoituna RYA Dinghy-ohjaajana hän ymmärtää hyvin ravinnon tärkeyden extreme- ja kestävyyslajeissa. Ravinnon tärkeys tuli hänelle erityisen selväksi kun hän kilpaili GBR joukkueessa ja toimi yliopistojoukkueensa kapteenina sekä valmentajana.

Vapaa-ajallaan Evangeline rakastaa juoksemista - erityisesti maratoneja. Viikonloppuisin Evangelinen voi löytää vesiurheilun parista tai vaeltamasta. Paras tapa viettää ilta hänen mielestään on ensin tehdä HIIT - tai kyykkytreeni ja sen jälkeen syödä paljon tulista kasvisruokaa - Nam!

Lue lisää Evien kokemuksista täältä.

myprotein