Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Chiavanukas kolmella eri tapaa

Chiavanukas kolmella eri tapaa
Lauren Dawes
Writer and expert4 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Oletko kyllästynyt syömään samaa vanhaa aamupuuroasi? Kokeile näitä herkullisia ja erittäin proteiinipitoisia chiavanukkaita sen sijaan.

Chiasiemenet ovat täydellinen keino lisätä ruokavaliossasi olevan proteiinin, kuidun ja hyvien rasvojen määrää. Ne ovat myös täynnä eri vitamiineja sekä kivennäisaineita kuten kalsiumia, sinkkiä ja rautaa. Eikö tässä jo ole tarpeeksi syitä vaihtaa ainainen kaurapuuro johonkin uuteen ja parempaan?

Find out the full benefits of chia seeds right here.  

Keittiön kuningas, Niall Kirkland, näyttää miten helppoa chivanukas on valmistaa kolmella eri herkullisella tavalla. Vaikeinta on ehkä päättää mistä aloittaa...

Jokaisesta valmistuu 1 annos.

Ainekset

Maapähkinävoi-banaanileipä: 

Lisukkeet:

  • ½ banaani (viipaloituna)
  • 2 rkl. pilkottuja saksanpähkinöitä

 

Mustikka-juustokakku

Lisukkeet:

  • Kourallinen mustikoita
  • 1 digestive-keksi

 

Tuplasuklaa:

Lisukkeet:

  • 4 palaa tummaasuklaata
  • Ripaus mantelilastuja

Valmistus

  1. Sekoita kaikki chia-vanukkaan pohjaan tulevista aineksista kulhossa (ei siis lisukkeita) ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Tänä aikana chiasiemenet imevät itseensä maidon ja proteiinin ja lopputuloksena on hyytelömäinen rakenne ja koostumus.
  2. Kokoa chiavanukkaasi lasipurkkiin tai lasikulhoon. Lisää ensin chiapohja  sitten puolet lisukkeistasi, kaada loput chiavanukkaastasi sitten päälle ja viimeistele lopuilla lisukkeillasi. Nauti!
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein