Ruokaohjeet

Chow Mein | Paistetut nuudelit kanalla

Tämä on kaikkien  suosima takeaway -ruoka ja syystäkin.

Chow mein eli paistetut nuudelit on varmaan vakio takeaway -tilauksesi, eikö? Se on herkullinen nuudeliannos, jossa on runsaasti makua, sekä myös kasviksia ja proteiinia, kun valitset sen oikeilla lisukkeilla. Kiitos Niall Kirklandin, voit nyt luoda oman chow mein versiosi oman kodin mukavuudessa – ja voit personoida sen täysin oman makusi mukaan.

Laita muutama annos valmiiksi seuraavia päiviä varten, niin sinulla on herkullinen lounas valmiina piristämässä päivääsi.

3 annosta

Ainekset

Chow mein -kastiketta varten:

  • 1 rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa 
  • 1 rkl sokeria

Paistosta varten:

  • 300g kananrintaa (ensin puolitettuina ja sitten suikaloituna)
  • 2-3 porkkanaa (ohuina siivuina)
  • 1 paprika (ohuina siivuina)
  • 1 pieni sipuli (ohuina siivuina)
  • Kourallinen herneenpalkoja (ohuina siivuina)
  • 3-4 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 3-4 isoa lehteä paksoita (ohuina siivuina)
  • 2 tl kookosöljyä paistamiseen
  • 4 munanuudelilevyä (keitettynä paketin ohjeiden mukaan)
  • 1 tl jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl riisiviinietikkaa

Chow Mein kanalla resepti

Valmistus

  1. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset pienessä kulhossa yhteen, kunnes seos on tasaista. Leikkaa kananrinnan halki ja sitten ohuiksi siivuiksi ja siirrä sitten kulhoon. Lisää puolet chow mein -kastikkeesta mukaan kulhoon ja hiero kastiketta kanan paloihin. Jätä 10 minuutiksi marinoitumaan.
  2. Varmista sillä välin, että kaikki paistoksen ainekset on leikattu ohuiksi siivuiksi ja lämmitä iso wokkipannu korkealla lämmöllä liedellä. Lisää teelusikallinen kookosöljyä wokkipannulle ja kun se sulaa ja höyryää, lisää kana mukaan.
  3. Paista kanaa 5 minuuttia, jatkuvasti sekoittaen. Kun kana on kypsää, poista palat pannulta ja jätä sivuun odottamaan.
  4. Puhdista wokkipannu talouspaperin palasella ja lämmitä sitten teelusikallinen kookosöljyä. Lisää porkkanat ja mausta kevyesti. Paista noin 1-2 minuuttia ja lisää sitten paprika ja sipuli pannulle. Jatka paistamista 2 minuuttia korkealla lämmöllä, jatkuvasti sekoittaen.
  5. Lisää valkosipuli, paksoi ja herneenpalot. Jatka paistamista 2-3 minuuttia, kunnes kaikki vihannekset ovat pehmeitä, mutta ei ylikypsiä.
  6. Lisää nuudelit ja kanat mukaan wokkiin ja sekoita kunnes nuudelit ovat täysin sekoittuneett kanan ja vihannesten kanssa. Lisää sitten jäljellä oleva  ½ chow mein -kastiketta, valkopippurijauhe, riisiviinietikka ja soijakastiketta oman makusi mukaan.
  7. Ota annos lautaselle ja koristele seesaminsiemenillä. Puikot valmiina!

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 476
Total Fat 10.5g
Total Carbohydrates 59g
Protein 33g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Ekslusiivisia tarjouksia, vaateuutuuksia ja reseptejä - Tilaa uutiskirje! Klikkaa tästä