Ilmavat, hattaraiset pannukakut? Tulossa.
Olet varmaan nähnyt japanilaisia souffle-pannukakkuja sosiaalisessa mediassa, mutta et varmaan uskonut että olisi mahdollista toteuttaa niitä kotona!
Se on juuri se mitä @healthy_floflo on täällä todistamassa vääräksi.Hän ei ikinä peräänny haasteesta keittiössä ja nyt hän on työstänyt täydellistä kotireseptiä tälle japanilaiselle herkulle. Paksut ja ilmavat, hytkyvät japanilaiset pannukakut ovat jotain erikoista. Ja ne kannattaa peittää kauttaaltaan meidän sokerittomaan siirappiin.
Flo lupaa, että valmistus ei ole niin monimutkaista kuin miltä se ehkä vaikuttaa. Tärkeää on vain että valkuaiset ovat kylmiä ennen vispausta ja että paistat pannukakut matalalla lämmöllä hitaasti. Tulos on 100% sen arvoinen.
1 annos
Ainekset
- 2 munaa (viilennettynä)
- 1 annos Impact Whey Protein (mikä tahansa maku)
- 25 g itsestään nousevia jauhoja
- 30 ml maitoa
- ¼ tl sitruunamehua (tai vain pari tippaa)
- 2 rkl Sugar-Free Maple Syrup
Valmistus
- Erottele ensin valkuaiset keltuaisista. Tarvitset jääkaapissa viilentyneitä kananmunia, jotta tämä resepti toimii parhaiten.
- Seuraavaksi lisää keltuaiset, jauhot, proteiinijauhe ja maito kulhoon ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina syrjään hetkeksi odottamaan.
- Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset kunnes ne ovat erittäin jäykkiä. Hyvä tapa testata tätä on kääntä kulho ylösalaisin, jolloin niiden tulisi pysyä kulhossa, eikä valua. Lisää pari tippaa sitruunamehua, sillä tämä auttaa valkuaisia pysymään vaahtoisina kauemmin.
- Siirrä valkuaiset samaan kulhoon taikinan kanssa ja varovasti siirtele niitä yhteen taikinan kanssa, koittaen pitää seos mahdollisimman ilmavana – älä ylisekoita.
- Siirrä tämä kevyt, hattaramainen pannukakkutaikina pursotuspussiin ja purista sitten varovasti taikinaa paistinpannulle, joka on matalalla lämmöllä. Lisää pannukakkutaikinaa hetken kuluttua lisää luodaksesi todella paksun, korkean pannukakun sen sijaan että tekisit niistä leveitä. Taikinan tulisi riittää 2 pannukakkuun. Jos sinulla ei ole pursotinpussia, voit lusikoida taikinan, mutta lopputulos voi olla hieman sotkuisempi.
- Paista matalalla lämmöllä noin 5-7 minuuttia ensimmäistä puolta. Lisää pari tippaa vettä pannulle ja peitä pannu kannella luodaksesi höyryä.
- Käännä pannukakku ja paista toista puolta saman verran.
- Tarjoile sokeritonta siirappia reilusti annoksen kanssa.