Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Japanilaistyyliset hattarapannukakut | Proteiinipitoinen resepti

Japanilaistyyliset hattarapannukakut | Proteiinipitoinen resepti
Lauren Dawes
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Ilmavat, hattaraiset pannukakut? Tulossa.

Olet varmaan nähnyt japanilaisia souffle-pannukakkuja sosiaalisessa mediassa, mutta et varmaan uskonut että olisi mahdollista toteuttaa niitä kotona!

Se on juuri se mitä @healthy_floflo on täällä todistamassa vääräksi.Hän ei ikinä peräänny haasteesta keittiössä ja nyt hän on työstänyt täydellistä kotireseptiä tälle japanilaiselle herkulle. Paksut ja ilmavat, hytkyvät japanilaiset pannukakut ovat jotain erikoista. Ja ne kannattaa peittää kauttaaltaan meidän sokerittomaan siirappiin.

 Flo lupaa, että valmistus ei ole niin monimutkaista kuin miltä se ehkä vaikuttaa. Tärkeää on vain että valkuaiset ovat kylmiä ennen vispausta ja että paistat pannukakut matalalla lämmöllä hitaasti. Tulos on 100% sen arvoinen.1 annos

https://youtu.be/8gC3ifrlCG4

Ainekset

Valmistus 

  1. Erottele ensin valkuaiset keltuaisista. Tarvitset jääkaapissa viilentyneitä kananmunia, jotta tämä resepti toimii parhaiten.
  2. Seuraavaksi lisää keltuaiset, jauhot, proteiinijauhe ja maito kulhoon ja sekoita kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina syrjään hetkeksi odottamaan.
  3. Vispaa toisessa kulhossa valkuaiset kunnes ne ovat erittäin jäykkiä. Hyvä tapa testata tätä on kääntä kulho ylösalaisin, jolloin niiden tulisi pysyä kulhossa, eikä valua. Lisää pari tippaa sitruunamehua, sillä tämä auttaa valkuaisia pysymään vaahtoisina kauemmin.
  4. Siirrä valkuaiset samaan kulhoon taikinan kanssa ja varovasti siirtele niitä yhteen taikinan kanssa, koittaen pitää seos mahdollisimman ilmavana – älä ylisekoita.
  5. Siirrä tämä kevyt, hattaramainen pannukakkutaikina pursotuspussiin ja purista sitten varovasti taikinaa paistinpannulle, joka on matalalla lämmöllä. Lisää pannukakkutaikinaa hetken kuluttua lisää luodaksesi todella paksun, korkean pannukakun sen sijaan että tekisit niistä leveitä. Taikinan tulisi riittää 2 pannukakkuun. Jos sinulla ei ole pursotinpussia, voit lusikoida taikinan, mutta lopputulos voi olla hieman sotkuisempi.
  6. Paista matalalla lämmöllä noin 5-7 minuuttia ensimmäistä puolta. Lisää pari tippaa vettä pannulle ja peitä pannu kannella  luodaksesi höyryä. 
  7. Käännä pannukakku ja paista toista puolta saman verran.
  8. Tarjoile sokeritonta siirappia reilusti annoksen kanssa.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit336
Rasvan kokonaismäärä10g
Hiilihydraatit yhteensä22g
Proteiini32g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein