Ruokaohjeet

Kookos-suklaafrappe | kevyempi jääkahviresepti

Tätä proteiinipitoista jääkahvireseptiä on vaikea päihittää erityisesti nyt kesäaikaan. Jääkahvi saattaa kuulostaa työläältä valmistaa, mutta me lupaamme, että näin ei todellakaan ole!

Voit unohtaa kalliin frapen hakemisen lähimmästä kahvilaketjustasi – vältät näin myös jonottamisen ja rahantuhlauksen. Yleensä valmiit frapet sisältävät myös uskoamttomat määrät lisättyä sokeria, joten valmistamalla kahvin itse tiedät tasan tarkkaan mitä se sisältää. Jääkahvi voi olla erityisenkin kevyesti tehty ja maistua silti yhtä hyvältä.

On paljon parempi vaihtoehto siis tehdä tämä herkullinen kookos-suklaafrappe omassa keittiössäsi. Vain muutamassa minuutissa valmistat todella virkistävän, mutta silti hulppeat 21g proteiinia sisältävän kahvijuoman. Kaiken päälle ei tätä juomaa ole kuitenkaan kaloreilla pilattu ja niitäkin on vain 188 per annos. Tässä vasta vahva aloitus päivään.

Tämä resepti antaa myös tilaa kokeilla uusien ainesosien yhdistelemistä. Jos olet enempi makeantuulella voit lisätä kahvin sekaan myös puolikkaan banaanin. Tällöin myös luonnonmukaisten sokerien määrä lisääntyy potassiumin lisäksii. Tuhdimpaa juomaa halutessasi voit laittaa sekaan maapähkinävoita. Vain taivas on rajana.

Löydät juoman ravintosisällön tämän artikkelin lopusta. 

Annoksia: 1

Ainekset:

Kahviproteiinijuomaan:

Vaihtoehtoiset päälliset:

Valmistus

1. Valmistaaksesi proteiinipitoisen kahvijuoman tarvitsee sinun sekoittaa vain jäät, kahvi, kookosmaito ja proteiinijauhe blenderissä. Sekoita kunnes kaikki ainekset ovat sekaisin ja koostumus muistuttaa jäähilejuomaa.

2. Tarjoile kaatamalla korkeaan lasiin ja koristele sitten kermavaahdolla ja valuta sokeritonta siirappia kermavaahdon päälle. Istu ulos ja nauti kylmästä juomastasi!

Ravintosisältö

per annos

Kalorit 188kcal 54 kaloria rasvasta
% Päivittäisestä saannista *
Rasva 6g 9%
Hiilihydraatit 10g 3%
Proteiini 21g 42%Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Haluatko tietoa mahtavista tarjouksistamme? Tilaa uutiskirjeemme Tilaa