Siirry pääsnäyttöön
Treeni

Laihdutusvinkit aloittelijalle | Saavuta tavoitteesi

Laihdutusvinkit aloittelijalle | Saavuta tavoitteesi
Evangeline Howarth
Writer and expert5 vuotta Ago
Näytä Evangeline Howarth:n profiili

Tänä päivänä laihdutusvinkkejä tursuaa joka puolelta ja välillä eri vinkit saattavat jopa neuvoa ristiin. Voikin olla siis vaikeaa tietää mitä kuuluisi oikein tehdä ja mistä aloittaa laihdutusurakka. Ei ole kuitenkaan mitään salaisuutta tai pikakeinoa, jolla laihduttaisit helposti.

Mitä tulee laihdutukseen on kaikkien keho omanlaisensa ja olemme jokainen yksilöitä, jotkin asiat siis tulevat aina eroamaan naapuristasi myöskin laihduttaessasi. Pudottaaksesi painoasi terveellisesti ja pysyvästi et tule näkemään tuloksia yhdessä yössä. Laihduttaminen, pysyvä sellainen, vaatii aikaa, omistautumista ja päättäväisyyttä – mutta se on silti mahdollista.

Tässä artikkelissa käsittelemme:

  • Terveelliset välipalavaihtoehdot
  • Lisäravinteet tukemaan laihdutusta
  • Aterioiden skippaaminen ja annoskoot
  • Ruoat ja juomat joita kannattaa välttää
  • Veden ja juomisen tärkeys
  • Tuleeko minun laskea kalorini ja tarkkailla syömisiäni?

 

Terveelliset välipalavaihtoehdot

Valitettavasti monelle napostelun lopettaminen seinään on yleensä mahdotonta – miten ajan oikein saa kulumaan televisiota katsellessai tai työpöydän ääressä istuessa?

Napostelu on joillekkin siis yksinkertaisesti välttämättömyys, mutta se ei tarkoita, että laihdutusyrityksesi olisi tuhoon tuomittu. Voit jatkaa napostelua, mutta kunhan vain kiinnität huomiota siihen miten napostelet voit myös saavuttaa tavoitteesi.

Napostelijoille on myös lisää hyviä uutisia: on yleisesti uskottu, että on parempi pitää aineenvaihdunta käynnissä koko päivän ajan joten voikin olla parempi syödä hieman pienempiä aterioita sen sijaan, että söisi vain kolme isoa annosta.

Jos heikko kohtasi ovat suolaiset välipalat vaihda sipsit riisikakkuihin tai porkkanoihin hummuksen kanssa. Pähkinät ja siement ovat myös terveellisiä ja hyviä vaihtoehtoja, mutta varmista, että et syö niitä kuitenkaan liikaa ja ne eivät ole suolattuja.

Jos taas olet hyvin perso makealle ovat hedelmät aina parempi vaihtoehto. Voit myös löytää hyvän korvikkeen meidän herkullisesta Skinny-tuotesarjasta. Skinny-sarjamme tuotteet ovat kuitupitoisia ja ne sisältävät runsaasti proteiinia ilman sokeria ja rasvaa.

Huomioi myös, että jokapäiväinen kahvisi saattaa sisältää yllättävn paljon kaloreita. Erityisesti jos otat sen täysmaidolla ja sokerilla. Emme kuitenkaan sano, että kahvista tulisi myöskään luopua. Voit vähentää sokerin määrää ja vaihtaa maidon kevyempään. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan myös vihreää teetä, sillä se sisältää myös kofeiinia ja tämän lisäksi useita eri terveyshyötyjä.

 

Lisäravinteet tukemaan laihdutusta

Lisäravinteet tulisi nimensä mukaisesti olla juurikin lisänä. Varmista, että syöt jo monipuolisesti ja harrastat riittävästi liikuntaa ja ota vasta sitten lisäravinteet avuksi. Lisäravinteet ovat kuitenkin erittäin hyvä lisä ja ne voivat auttaa sinua paljonkin painonpudotuksessasi.

Mydiet™

Meidän ainutlaatuinen kevyempi proteiinijauhesekoitus on muodostettu tarkkaan tutkituista ainesosista. Yksi näistä on glukomannaani, joka on ravintokuitu ja voit auttaa sinua laihduttamisessa. Tämän lisäksi sekoituksessa on myös matchaa eli vihreä teejauhetta, joka sisältää polfyenoleja, jotka voivat auttaa rasva-aineenvaihdunnassasi.

Mydiet annos sisältää 26g korkealaatuista proteiinia ja vain 1,3g rasvaa sekä 3,9g hiilihydraatteja. Mydiet on myös viidessä eri herkullisessa maussa joten löydät varmasti mieluisan vaihtoehdon.

 

Impact Diet Whey

Tämä kevyempi heraproteiinijauhe sisältää 35g proteiinia auttaen sinua pysymään kylläisenä pidempään. Impact Diet Wheyssä on myös hyvin vähän hiilihydraatteja sekä rasvaa.

Tämän lisäksi olemme lisänneet siihen myös aineenvaihduntaa nopeuttavia aineita kuten vihreä teeuutetta, inuliinia, CLA:ta ja 46mg koliinia.

 

Fat Binder Kapselit

Nämä kapselit on suunniteltu vähentämään ruoan rasvan imeytymistä kehoosi. Kapselit ovat kykeneviä sitomaan itseensä jopa 60 grammaa eri rasvahappoja (eli noin 540kcal verran!). Ne estävät rasvan imeytymistä ja varastoitumista kehoosi ja voivat näin auttaa painonpudotuksessasi ja vaikuttaa kolesterolitasoosi.

CLA

CLA on erittäin suosittu lisäravinne sen painonpudotusvaikutuksen takia. Tutkimusten mukaan se voi nopeuttaa aineenvaihduntaasi ja johtaa näin rasvan vähentymiseen kehossasi.

CLA on luonnolisesti esiintyvä aine lihassa ja maitotuotteissa joten tämä lisäravinne on hyvä tapa saada enemmän sitä ilman kuitenkaan ylimääräisiä kaloreita.

 

Vihreä teeuute

Nämä tabletit on tehty erittäin tiivistetystä vihreä teejauheesta. Vihreä tee on yleisesti oletettu olevan eräänläinen superfood, jolla on myös yhteyksiä painonpudotukseen.

Vihreän teen hyödyt perustuvat sen antioksidantteihin, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaasi.

 

Vadelmauute ja koliini

Nämä kapselit sisältävät tehokkaan sekoituksen vadelmaketoneja, CLA:ta ja koliinia. Ne kaikki tukevat rasva-aineenvaihduntaasi ja maksasi toimintaa.

 

Aterioiden skippaaminen ja annoskoot Älä skippaa aterioita

Sen lisäksi että aterioiden skippaaminen on epäterveellinen lähtökohta laihduttamiseen ei se ole myöskään välttämättä takuuvarma keino pudottaa painoa. Aterioiden skippaaminen saattaa hidastaa aineenvaihduntaasi ja kehosi saattaa pitää tiukemmin kiinni sen saamista kaloreista hidastaen painonpudotustasi.

Kehosi menee helposti säästöliekille, jossa se luulee nälkiintyvän. Selvitäkseen tästä ja varmistaakseen, että sillä on tarpeeksi energiaa ei se suostu enää luopua sen hetkisistä varastoista – eli kehosi rasvasta.

Moni myös päätyy helpommin napostelemaan tai syömään itsensä ähkyyn jos nälkä on jatkunut liian kauan. Voi olla vaikea kontrolloida syömistä jos on liian nälkäinen.

Jotta painonpudotuksesi voi onnistua ja laihdutetut kilot pysyvät poissa, on parempi syödä pienempiä aterioita useammin tai jos tiedät nauttivasi enemmän muutamasta isosta ateriasta on se myöskin oiva tapa. Älä kuitenkaan nälkiinnytä itseäsi.

 

Tarkkaile annoskokojasi

Annoskoot ovat yleensä virhe monelle. Moni syö joko liikaa tai aivan liian vähän. Meidät on myös usein opetettu syömään koko lautanen tyhjäksi joten jos annoskokosi on aivan liian suuri saatat silti syödä kaiken, silllä olet tottunut siihen. Yksinkertainen vinkki on vaihtaa lautanen pienempään.

On hyvä muistaa aina perinteinen lautasmalli ja täyttää puolet lautasesta kasviksilla. Muista myös tasapainoinen määrä proteiinia sekä hiilihydraatteja.

Ruoat ja juomat joita kannattaa välttää

Mitä tulee laihduttamiseen pelkkä sellerin ja lehtikaalin syöminen ja itsensä nälkiinnyttäminen eivät todellakaan ole kestäviä ratkaisuja. Jos kykenet nauttimaan dieetistäsi on sitä paljon helpompi noudattaa.

On kuitenkin joitain ruokia ja juomia, joita kannattaa välttää tai ainakin vähentää, jotta painonpudotuksesi olisi helpompaa.

 

Yksinkertaiset hiilarit

Yksinkertaiset hiilihydraatit tunnetaan myös nimellä nopeat tai pahat hiilihydraatit. Niitä on yleensä paljon prosessoiduissa ruoissa ja ne sisältävät hyvin vähän ravintoaineita. Nämä hiilihydraatit myös nostavat verensokerisi nopeasti ylös mikä vaikuttaa rasva-aineenvaihduntaasi negatiivisesti. Kannattaa siis pysyä erossa kekseistä, kakuista, valkoisesta leivästä ja muroistsa jos ne eivät ole tehty täysjyvävehnästä.

 

Valmisruoat

Valmisruoat saattavat vaikuttaa helpolta ratkaisulta, mutta ne ovat usein täynnä lisäaineita, suolaa, sokeria ja rasvaa ja niiden lämmittäminen mikrossa tuhoaa yleensä viimeisimmätkin ravintoaineet. Kaupoissa on kuitenkin tänä päivänä paljon hyviäkin vaihtoehtoja, mutta kannattaa aina tarkasti lukea paketin kyljestä sen ravintoainesisältö

 

Alkoholi

On aina helppo unohtaa tai jättää huomiotta alkoholijuomien runsas kalorimäärä ja yleensä niistä johtuvan kebabannoksen kalorit myös. Alkoholi hidastaa myös erityisesti rasva-aineenvaihduntaasi joten sen vaikutus ei ole vain siitä saatavat kalorit. Jos et kuitenkaan kykene olemaan erossa alkoholista kokonaan kannattaa suosia kuivia viinejä tai kirkkaita viinoja yhdessä kevyempien mixereiden kanssa.

 

Veden ja juomisen tärkeys

Kun yrität laihduttaa on vedenjuonti tärkeää. Vettä kannattaa yrittää juoda vähintään 2 litraa päivässä ja se voi myös auttaa napostelun vähentämisessä. Vesi auttaa kehoasi myös huuhtelemaan kuona-aineita pois ja se tukee ihosi hyvinvointia. Jos koet, että et nauti vedestä voit kokeilla meidän vedenmakeuttajia tai lisätä vesipulloosi sitruunaa ja minttua tai muita hedelmiä.

 

Tuleeko minun laskea kalorini ja tarkkailla syömisiäni?

Ei ole koskaan hyvä olla täysin neuroottinen minkään suhteen ja sama käy myös ruokaan. On hyvä tietenkin kiinnittää hieman huomiota siihen mitä syöt ja kuinka paljon, mutta sinun ei välttämättä tarvitse gramman tarkkaan laskea kaloreitasi.

Ruokapäiväkirjan pitäminen voi kuitenkin olla hyvin silmiäavaava kokemus ja saatat huomata esimerkiksi, että syöt joko liian vähän tai liikaa tai vaihtoehtoisesti suurin osa makroravinteistasi on hiilihydraatteja. Ruokapäiväkirjan pitäminen aina välillä on siis suositeltavaa.

On myös hyvä osata lukea tuotteiden ravintoainesisältöjä, jotta tiedät suurinpiirtein saatko esimerkiksi tarpeeksi proteiineja. Monessa tuotteessa voi myös olla vähän rasvaa, mutta silti runsaasti sokeria. Nopea vilkaisu paketin taakse voi tehdä suurenkin eron laihdutusyrityksessäsi.

 

Evangeline Howarth
Writer and expert
Näytä Evangeline Howarth:n profiili

Evangeline on harrastanut kilpaurheilua jo pienestä pitäen ja auktorisoituna RYA Dinghy-ohjaajana hän ymmärtää hyvin ravinnon tärkeyden extreme- ja kestävyyslajeissa. Ravinnon tärkeys tuli hänelle erityisen selväksi kun hän kilpaili GBR joukkueessa ja toimi yliopistojoukkueensa kapteenina sekä valmentajana.

Vapaa-ajallaan Evangeline rakastaa juoksemista - erityisesti maratoneja. Viikonloppuisin Evangelinen voi löytää vesiurheilun parista tai vaeltamasta. Paras tapa viettää ilta hänen mielestään on ensin tehdä HIIT - tai kyykkytreeni ja sen jälkeen syödä paljon tulista kasvisruokaa - Nam!

Lue lisää Evien kokemuksista täältä.

myprotein