Etsitkö terveellisempää ja kevyempää pastareseptiä? Tämä vähärasvainen, mutta silti kermainen pasta auttaa lisäämään monipuolisuutta annoksiisi.
Oletko kyllästynyt päivittäiseen kana, riisi ja parsakaali-sekoitukseesi? Aivan, niin olemme mekin! Kokeile siis tätä kevyttä, proteiinipitoista sekä kermaista makkarapastareseptiä seuraavan kerran kun meal preppaat.
Korvasimme normaalisti pastaresepteissä olevan tuorejuuston maitorahkalla ja normaalien makkaroiden sijaan laitoimme kevyempiä makkaroita – näin saimme annoksesta proteiinipitoisemman ja kevyemmän kuin yleensä. Yhdessä annoksessa onkin vaikuttavat 34g proteiinia ja alle 6g rasvaa.
Löydät reseptin ravintosisällön postauksen lopusta.
Annoksia 4
Ainekset
- 1 rkl. 100% Kookosöljyä
- 1 purjo (Hienoksi pilkottuna)
- 2 valkosipulinkynttä (pilkottuna)
- 8 Vähärasvaista porsaanmakkaraa (viipaloituna)
- 200g maitorahkaa
- 1 tölkki viipaloituja tomaatteja
- 240g täysjyvä penne-pastaa
- 1 tl. kuivattuja chilihiutaleita
- Suolaa ja pippuria
- Kourallinen tuoretta basilikaa
Valmistus
- Laita kookosöljy isoon pinnoitettuun pannuun ja lämmitä se keskilämmöllä. Lisää viipaloitu purjo ja paista 3-4 minuuttia välillä sekoittaen.
- Lisää pannulle valkosipuli ja paista vielä toiset 2 minuuttia. Lisää sitten makkaraviipaleet ja paista 6-10 minuuttia kunnes kaikki palat ovat saaneet hieman väriä pintaan. Lisää joukkoon chilihiutaleet ja mausta seos suolalla ja pippurilla.
- Lisää sitten tomaattitölkki ja sekoita hyvin. Anna seoksen hautua muutaman minuutin ajan ja lisää sitten maitorahka saadaksesi kermainen koostumus kastikkeelle.
- Lisää keitetty pasta kastikkeeseen ja sekoita hyvin.
- Anna seoksen hautua vielä muutama minuutti ja sammuta sitten liesi. Jaa pasta annoksiin ja koristele tuoreilla basilikanlehdillä.