Mitä sanoisit vähäkalorisesta lounaasta, joka on täynnä makua?
Tämä herkullinen vegaani maapähkinänuudelisalaatti on helppo tapa valmistaa tuoretta lounasta viikolle. Terveellisen ja ravitsevan aterian valmistamiseen menee vain 10 minuuttia, eikä kokkaamista juurikaan tarvita.
Kotitekoinen satay-tyylinen kastike on elämys makuhermoille, joten emme syyllistä sinua, jos haluatkin tuplata sen annoksen.
Haluatko lisätä proteiinia päivääsi? Kokeile lisätä salaatin joukkoon myös tofua, quornia tai kanaa valintasi mukaan.
4 annosta
Ainekset
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 lime (mehu)
- 1 valkosipulikynsi (murskattuna)
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 4 rkl Powdered Peanut Butter
- 2 rkl vettä
- 1 rkl Sugar-Free Syrup (Maple)
- 200 g kokojyvänuudeleita (keitettynä)
- ½ punakaali (pilkottuna)
- 2 porkkanaa (leikattuna suikaleiksi)
- Koristeluun: kevätsipulia ja maapähkinöitä
Valmistus
- Valmista ensin kastike lisäämällä pieneen kulhoon soijakastike, limen mehu, murskattu valkosipuli, raastettu inkivääri, maapähkinäjauho, vesi, sekä sokeriton siirappi. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja jaa se sitten 4 pieneen kastikeastiaan.
- Laita keitetyt ja valutetut nuudelit isoon kulhoon yhdessä pilkotun punakaalin ja hienoksi leikattujen porkkanoiden kanssa. Sekoita kaikki 3 ainesta tasaisesti keskenään.
- Jaa nuudelisekoitus tasaisesti 4 eri kulhoon ja laita kastikeastiaan mukaan jokaiseen kulhoon. Koristele annokset kevätsipulilla ja maapähkinöillä. Säilyy jääkaapissa 3-4 päivää.