Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Proteiinipitoinen acai kulho

Proteiinipitoinen acai kulho
Lauren Dawes
Writer and expert11 kuukautta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili
Tämä ei ole vain fotogeeninen aamiainen, sillä se sisältää myös huimat 37g proteiinia.Acai kulho näyttää mielettömän hyvältä: purppurainen väri, täydellisesti järjestetyt hedelmät ja runsas määrä maapähkinävoita. Mutta se on paljon muutakin kuin houkutteleva ulkonäkö – se sisältää myös uskomattoman hyvät makrot.Myös valmistus on helppoa Myproteinin uuden Breakfast Smoothien avulla. Näin taiot unelmiesi acai kulhon tuossa tuokiossa.1 annos

Ainekset

Valmistus

 1. Laita jäinen banaani, Breakfast Smoothie sekoitus ja jäiset marjat tehosekoittimeen.
 2. Sekoita joukkoon 50ml mantelimaitoa, mutta varo lisäämästä liikaa nestettä, sillä haluat koostumuksen säilyvät melko paksuna.
 3. Sekoita ainekset kunnolla yhteen ja kaada lempikulhoosi.
 4. Lisää päälle täytteitä oman mielesi mukaan! Kokeile esimerkiksi Oat Bake -paloiteltulta yhdessä pähkinävoin ja hedelmien kanssa.

Acai kulhon täytteitä

 • Pähkinät
 • Siivutettu banaani tai muut tuoreet hedelmät
 • Kuivatut hedelmät, kuten banaanilastut, taatelit, rusinat
 • Granola
 • Siemenet, kuten chian siemenet, auringonkukansiemenet
 • Kookoslastut
 • Kaakaonibsit
 • Ripaus hunajaa tai siirappia
 • Ripaus kanelia tai kaardemummaa
 • Pähkinävoit, kuten maapähkinävoi, mantelivoi, cashewpähkinävoi

 

Acai kulho | Usein kysytyt kysymykset | FAQ

Mistä acai kulho tehdään?

Acai kulho tehdään perinteisesti acaimarjoista, joita on saatavilla jauheena tai pyreen muodossa. Niiden kanssa sekoitetaan muita marjoja, jotta saadaan aikaa smoothiemainen koostumus.Tämän smoothie-pohjan päälle kootaan tyypillisesti täytteitä, kuten kookoslastuja, banaania, mansikoita, granolaa ja pähkinävoita. 

 

Pitääkö acai syödä kylmänä?

Kyllä, acai maistuu parhaiten kylmänä paksun smoothiemaisen tai sorbettimaisen koostumuksen muodossa. 

Onko acai kulho terveellinen?

Acaimarjat ja muut hedelmät sekoitettuna acai kulhoon tarjoavat mahtavan antioksidanttiboostin aamuun. Muut täytteet, kuten pellavansiemenet ja kuivatut hedelmät voivat lisätä myös kuitua annokseen.Kulhon proteiinisisältöä voi lisätä esimerkiksi Myproteinin Breakfast Smoothie Blend -sekoituksella. Sokeria voi vähentää välttämällä esimerkiksi granolaa ja hunajaa. 

Onko acai kulho terveellisempi kuin tavallinen smoothie?

Tyypillinen acai kulho sisältää enemmän kuitua ja vähemmän sokeria kuin tavallinen smoothie, mutta se riippuu tietenkin kulhon sisällöstä. Sokerin ja kuidun määrää voi säädellä vaihtamalla eri aineksia kulhoon. 

Voiko acai kulhon syödä joka päivä?

Tämä riippuu tavoitteesta. Acai kulho saattaa sisältää paljon sokeria, riippuen sen täytteistä. Jos kulho sisältää paljon sokeria, kannattaa ne jättää herkutteluun pari kertaa viikossa. 

Sopiiko acai kulho painonpudotukseen?

Mikään ainesosa yksinään ei mahdollista painonpudotusta. Painonpudotus on kiinni monesta eri tekijästä ja jokaiselle henkilölle se näyttää hieman erilaiselta. Jos haluaa pudottaa painoa ja acai kulho sopii kalorimäärään, niin se voi olla loistava aamiaisvaihtoehto täynnä antioksidantteja ja kuitua.

 

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit475
Rasvan kokonaismäärä9g
Hiilihydraatit yhteensä58g
Proteiini37g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein