Ruokaohjeet

Proteiinivanukas | Herkullinen ja helppo aamiainen

Eikö sinulla ole aikaa keittää puuroa aamulla? Tämä aamupala on sinua varten!

Kiitos @healthy_floflo tästä älyttömän hyvästä aamiasvanukkaasta, joka ei vaadi lainkaan kokkaustaitoja, mutta maistuu nautinnolliselle.

Yksi tämän reseptin yksi tärkeimmistä raaka-aineista on crisp bakes, joka Flon mukaan on hyvin yleinen aines Italiassa. Ne ovat kuin pyöreitä, rapeita leipiä ja niitä pitäisi olla saatavilla suurimmista marketeista. Lähin suomalainen vaihtoehto crisp bakesille voisi olla maustamattomat korput.

Tämä aamiaisvanukas ei ole vain tervetullut vaihtoehto ainaisille tuorepuuroille, vaan sen makrot ovat myös todella vaikuttavat mille tahansa fitness-tavoitteille. Jokainen annos sisältää alle 400 kaloria ja huikeat 38g proteiinia. 

1 annos

 

Ainekset 

  • 150g rasvatonta kreikkalaista jogurttia
  • ¾ annosta Impact Whey Protein (Chocolate Smooth)
  • 5 crisp bakesia
  • 1 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 1 rkl makeutuainetta (Flo käytti erythritolia)
  • 70-80ml valitsemaasi maitoa

Vapaaehtoiset lisukkeet:

Proteiinivanukas resepti

Valmistus

1) Sekoita ensin jogurtti ja proteiinijauhe yhteen tasaiseksi seokseksi.

2) Hajoita  toiseen kulhoon crispy bakesit jauhoiksi ja lisää sitten kaakao ja makeutusaine. Sekoita hyvin ja lisää sitten joukkoon maito sekoittaen seos tasaiseksi taikinaksi.

3) Jaa taikinaseos kahteen osaan, toinen kooltaan noin ⅓ koko seoksesta ja toinen noin ⅔ koko seoksesta. 

4) Laita talopuskelmua pieneen aamiaiskulhoon ja lisää isompi osa taikinasta sen päälle – muotoile kulhon pyöreyden mukaan. Lisää jogurtti keskelle ja peitä se sitten jäljellä olevalla taikinalla (litistä taikina ensin ‘kanneksi’).

5) Jätä yön ajaksi jäähtymään. Voit syödä vanukkaan saman tien, mutta Flo suosittelee jättämään yöksi jääkaappiin, sillä se maistuu hänen mukaansa silloin vieläkin paremmalta.

6) Koristele maapähkinävoilla ja käy kiinni!

 

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 367
Total Fat 5.6g
Total Carbohydrates 46.3g
Protein 38g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä