Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Raejuusto-jäätelö | Proteiinipitoinen välipala

Raejuusto-jäätelö | Proteiinipitoinen välipala
Lauren Dawes
Writer and expert7 kuukautta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili
Vain yksi lusikallinen tätä herkullista raejuusto-jäätelö ja tiedät heti, miksi tämä resepti meni viraaliksi.Raejuusto-jäätelö valmistuu kourallisesta vähäkalorisia, mutta proteiinipitoisia aineksia, mikä sopii hyvin kenen tahansa makrotavoitteisiin. Kuka uskoisi, että näin nautinnollinen herkku sisältää jopa 29g proteiinia ja vain 225 kloria per annos. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta, mutta näin se vain on!

Tämän reseptin raejuusto-jäätelölle loihti @raziyyz, ja hänellä on myös muutamia käytännön neuvoja valmistukseen:

  1. Mitä korkeampi raejuuston rasvapitoisuus on, sitä vähemmän kiinteäksi jäätelö muuttuu kolmen (3) tunnin jäädytyksen aikana. Pidä siis rasvapitoisempi raejuusto pakastimessa pidempään.
  2. Jos käytät reseptiin vähärasvaista raejuustoa, kannattaa sulattaa jäätelö hetki ennen tarjoilua.
  3. Voit käyttää reseptiin raejuuston sijasta myös kreikkalaista jogurttia, mutta silloin jäätelö ei maistu yhtä lailla juustokakkumaiselta, eikä sisällä yhtä paljon proteiinia.
  4. Ole luova reseptiin käytettävien pakastehedelmien ja marjojen kanssa. Vadelma on aina hyvä vaihtoehto.
3 annosta

Ainekset

  • 450 g raejuustoa (Raz käyttää 2-4% rasvaa sisältävää raejuustoa)
  • 3 rkl kevyt tuorejuustoa
  • 0,5 dl vähäkalorista vaahterasiirappia tai makeuttajaa

Mustikkamakuun:

  • 180 g pakastemustikoita
  • 1 rkl hunajaa (tai muuta makeuttajaa)

Valmistukseen

  1. Lisää kaikki jäätelön ainekset tehosekoittimeet ja sekoita seos samettisen tasaiseksi.
  2. Lisää jäiset mustikat ja hunaja paistinpannulle ja lämmitä marjoista kevyt hillomainen koostumus.
  3. Lisää puolet jäätelöseoksesta rasiaan ja lisää päälle puolet mustikkahillosta. Toista vielä toisen kerran, niin että saat loputkin jäätelöseoksesta ja mustikkahillosta rasiaan kerroksiksi. Käytä päällimmäiseen kerrokseen haarukkaa sekoittamaan mustikkahillo kierteeksi jäätelön joukkoon.
  4. Pakasta kolme (3) tuntia ennen tarjoilua. Lisää myös muita täytteitä, kuten esimerkiksi pähkinöitä antamaan tekstuuria.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit225
Rasvan kokonaismäärä4g
Hiilihydraatit yhteensä16g
Proteiini29g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein