Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Suklaiset marja-chia-konvehdit

Suklaiset marja-chia-konvehdit
Lauren Dawes
Writer and expert1 vuosi Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili
Kaipaatko helppoa, mutta nautinnollista välipalaa? Kokeile näitä chia-konvehteja!Jos huomaat päivän mittaan kaipaavasi makoisia suupaloja, et ole yksin. Hyvin ajoitettu välipala voi auttaa selviämään monista haasteista, palavereista, askareista, ja treeneistä.

Nämä marjoja ja chian siemeniä sisältävät konvehdit ovat @healthy_floflon resepti, jolla tyydytät makean himot sortumatta keksihyllyn anteihin. 

Tarvitset vain 5 ainesosaa. Ja nämä sattuvat olemaan kaikki kasviperäisiä, joten nämä konvehdit sopivat hyvin myös vegaaneille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.Yhdistelmä marjaisaa sisusta ja suklaista kuorrutetta osuu oikeaan kohtaan. Tekaise satsi terveellisiä konvehteja ja koe itse, miten hyviä ne ovatkaan!2 annosta

https://youtu.be/IU1ZbPEGBLQ

Ainekset

 • 250 g pakastemarjoja
 • 2 rkl Organic Chia Super Seeds
 • 2 rkl vaahterasiirappia
 • 100 g tummaa suklaata
 • 2 rkl 100% kookosöljyä

Valmistus

 1. Laita jäiset marjat kulhoon sulamaan ja kun ne alkavat hieman pehmetä, lisää joukkoon chian siemenet ja vaahterasiirappi.
 2. Käytä haarukkaa muussaamaan ainekset hyvin yhteen.
 3. Ota leikkuulauta ja laita sen päälle leivinpaperi. Lusikoi yksi ruokalusikallinen sekoitusta leivinpaperille ja jatka seoksen lusikoimista erillisiksi kasoiksi, kunnes seos loppuu. Sekoituksen tulisi riittää noin 10 annokseen.
 4. Jäädytä seoksia pakastimessa 1-2 tuntia, kunnes ne ovat kiinteitä.
 5. Sulata tumma suklaa lisäämällä 2 teelusikallista kookosöljyä 100g  suklaata ja laita mikroon yhden minuutin ajaksi. Sekoita 30 sekunnin välein.
 6. Ota chia-marja levyt pois pakastimesta ja kasta ne sulaan suklaaseen. Voit käyttää haarukkaa apuna, jotta saat suklaata kauttaaltaan. Koita saada tämä tehtyä mahdollisimman nopeasti, sillä suklaa jähmettyy nopeasti.
 7. Laita suklaalla päällystetyt levyt takaisin leivinpaperin päälle ja halutessasi koristele ne extra suklaalla.
 8. Laita takaisin pakastimeen ja anna kovettua 1-2 tuntia.
 9. Nauti konvehdit suoraan pakastimesta tai anna niiden lämmetä huoneen ilmassa noin 10 minuuttia ennen syömistä.

Ravitsemukselliset tiedot

Kalorit91
Rasvan kokonaismäärä4g
Hiilihydraatit yhteensä11g
Proteiini1g
Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein