Ruokaohjeet

Täytetyt kanarullat

Nämä täytetyt kanarullat toimivat etenkin sellaisina päivänä kun kaipaat jotain erikoista.


Tämä resepti saa takuuvarmasti hymyn huulillesi. Rapean kuorrutteen, pehmeän kanan ja sulaneen juuston yhdistelmä on vain voittamaton. Näiden kananrintojen moukarointi on myös hyvin terapeuttista.

Tämä saattaa ensinäkemältä vaikuttaa hienommalta kuin perus meal prep kanasta, mutta tämän ruoan aloittelijakin pystyy hoitamaan. Tarjoile rapsakan salaatin kanssa, jos haluat kevyemmän version tai lohkoperunoiden kanssa, jos haluat täydellisen perjantai-illan herkun. 

2 annosta

Ainekset

 • 2 isoa kananrintaa
 • 1 tl sipulijauhetta
 • 2 tl yrttisekoitusta
 • Suolaa ja pippuria maun mukaan  
 • 6-8 aurinkokuivattua tomaattia 
 • 60g vähärasvaista cheddar-juustoa (raastettuna)
 • 200g babypinaattia
 • 100g leivänmuruja 
 • Vähäkalorista ruoanlaittosprayta 

Tarjoiluehdotukset:

 • Tuoretta salaattia tai lempivihanneksiasi

Valmistus

 1. Laita uuni lämpenemään 200°C.
 2. Leikkaa molemmat kananrinnat kahtia keskeltä jättäen kuitenkin ne sen verran kiinni, niin että voit levittää kanan keskeltä auki ikään kuin siiviksi. Aseta kananrinta kerrallaan leikkulaudalle, peitä kelmulla ja rullaa liha tasaiseksi kaulimella.
 3. Mausta sipulijauheella, yrttisekoituksella, suolalla ja pippurilla ja lisää sitten täytteitä niin kuin tekisit pizzaa – aurinkokuivattuja tomaatteja, babypinaattia ja reilusti cheddaria. 
 4. Rullaa kananrinta huolellisesti ympäri niin että saat tiukan rullan, jossa täytteet pysyvät sisällä. Käytä hammastikkuja molemmissa päissä pitämään rulla kiinni.
 5. Pyöritä kanarullat leivänmuruissa, suihkauta päälle hieman ruoanlaittosprayta ja laita sitten uunivuokaan. Paista 35 minuuttia, kunnes kanat ovat kokonaan kypsiä.
 6. Kun kanat ovat jäähtyneet niin että voit koskettaa niitä, poista hammastikut ja pilko rullat saman paksuisiksi siivuiksi. Tarjoile salaatin tai suosikkivihannestesi kanssa. Jos haluat hieman täyttävämmän aterian, kokeile lisukkeeksi lohkoperunoita.

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 576
Total Fat 14g
Total Carbohydrates 56g
Protein 58g


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä