Ruokaohjeet

Valkosipuli-chili-kana | Parempaa kuin takeaway

Tarvitset tämän valkosipuli-chili-kana-reseptin elämääsi, niin yksinkertaista se on.

Niall Kirkland on luonut jälleen uskomattoman maukkaan reseptin, joka on parempaa kuin mikään takeaway ravintolasta – tämä saa päivällissuunnitelmasi aivan uudelle tasolle. Unohda siis Wolt, joka on houkutellut sinua koko viikon, sillä sinulla on mahdollisuus kokata jotain vieläkin parempaa ihan omassa keittiössäsi!

Niksi on ensin marinoida ja sitten vasta kypsentää kanankoivet ennen muuta seosta, jotta ne pysyvät rapeina päältä ja maukkaina sisältä. Ja herkullinen sweet & sour kastike saa sinut varmasti  santsaamaan kerran jos toisenkin.

3  annosta

 

Ainekset

Marinadia varten:

  • 400g kanankoipia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl maissijauhoja
  • 2 rkl jauhoja
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 kananmuna

Kastiketta varten:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl Sugar-Free Sauce (Sweet Chilli)
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 5-6 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl maissijauhoja + 25ml vettä

Muuhun:

  • 2 tl kookosöljyä (1 kanojen paistamiseen, 1 kastiketta varten)
  • 1 paprika (paloiteltuna)
  • 1 sipuli (paloiteltuna)
  • 4 vihreää chiliä (ohuina siivuina)

Valkosipuli-chili-kana resepti

Valmistus

  1. Valmista ensin marinadi. Sekoita yhteen kulhossa tasaiseksi seokseksi soijakastike, maissijauhot ja tavalliset jauhot, chilijauhe ja kananmuna. Lisää kanankoivet, niin että ne peittyvät täysin marinadiin, ja anna maustua 30 minuuttia.
  2. Sekoita toisessa kulhossa hyvin yhteen kastikkeen ainekset, lukuunottamatta maissijauhojen ja veden sekoitusta. Varmista, että hunaja on täysin liuennut seokseen.
  3. Lämmitä 1tl kookosöljyä pannulla ja lisää sitten kanankoivet. Paista 4 minuuttia molemmilta puolilta, kääntäen 1-2 kertaa, kunnes väri on kullanruskea ja pinta rapea. Poista kanat pannulta ja  kuivaa ylimääräinen öljy pannulta talouspaperilla.
  4. Putsaa pannu ja lämmitä sitten 1tl kookosöljyä. Lisää paprika ja sipuli ja anna hautua 5 minuuttia.
  5. Lisää kastike pannulle ja anna sen kiehua  hiljalleen. Hauduta 2-3 minuuttia ennen maissijauhojen ja veden sekoituksen lisäämistä. Jatka hauduttamista 3-4 minuuttia, kunnes kastike paksunee, ja lisää sitten kanat. Pyörittele kanoja kastikkeessa ja ota sitten seos pois levyltä.
  6. Tarjoile riisin ja kevätsipulin kera. Herkullista!

Valkosipuli-chili-kana | Parempaa kuin takeaway

Nutritional Facts

Amount per serving

Calories 532kcal 296 Calories from Fat
% Daily Value *
Total Fat32.9g51%
Total Carbohydrates23.9g8%
Protein28.7g57%


Lauren Dawes

Lauren Dawes

Writer and expert

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.


Löydä päivän parhaat tarjoukset suosikkituotteistasi Klikkaa tästä