Aloita vegaani tammikuu tällä klassikolla!
Halusitpa sitten heittää hyvästit eläinperäisille tuotteille kokonaan tai vain jotain kevyttä kasvisruokaa raskaan joulun jälkeen, tämä on siihen täydellinen resepti. Tämä ruoka on täynnä makua yhtä ruokaisa kuin alkuperäinen jauhelihabolognese – lupaamme sen!
Tämä vegaani bologneseversio takaa myös 21g proteiinia per annos, joka auttaa sinua pääsemään päivittäisiin tavoitteisiisi vegaaniruokavaliolla. Lämmin herkullinen kasvisateria on vain muutaman askeleen päässä ja saat tästä reseptistä lounaat koko melkein koko viikoksi.
4 annosta
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli (pilkottuna)
- 2 porkkanaa (pilkottuna)
- 2 sellerin vartta (pilkottuna)
- 3 valkosipulin kynttä (pilkottuna)
- Maustamiseen: suolaa & pippuria
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 120 g punaisia linssejä (paino kuivana)
- 1 tölkki pilkottuja tomaatteja
- 300 ml vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- Tarjoiluun: penne pastaa & tuoretta basilikaa
Valmistus
- Lämmitä oliiviöljy isolla paistinpannulla ja lisää siihen sitten sipuli. Paista sipulia muutama minuutti, kunnes se pehmenee, lisää sitten porkkana ja sekoita kunnolla.
- Lisää pilkottu selleri ja paista 5 minuuttia ennen valkosipulin ja pilkottujen sienien lisäämistä joukkoon. Sekoita ainekset hyvin keskenään, mausta runsaasti, ja paista vielä 2-3 minuuttia kunnes sienet ruskistuvat.
- Sekoita sitten joukkoon tomaattipyree, punaiset linssit ja pilkotut tomaatit.
- Lisää varovasti vesi paistinpannulle niin että ainekset peittyvät ja sekoita sitten veden sekaan kasvisliemikuutio. Jätä hautumaan miedolle lämmölle noin 20 minuutin ajaksi, kunnes linssit ovat imeneet suurimman osan vedestä ja tuplanneet kokonsa.
- Tarjoile välittömästi tuoreen pastan tai spagetin kera ja koristele annos basilikalla. Annostele jäljelle jäänyt ruoka rasioihin ja nauti lounaiksi viikon aikana.