Siirry pääsnäyttöön
Ruokaohjeet

Vegaaninen tofu-bataatti buddha bowl

Vegaaninen tofu-bataatti buddha bowl
Lauren Dawes
Writer and expert4 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Tämä Niall Kirklandin buddha bowl resepti on täydellinen nopeaksi kesälounaaksi - loistava sekoitus tuoreita vihanneksia, täyttävää bataattia sekä rapeaa tofua. Soija-srirachamarinaadi on myös loistava lisä.

Tämä buddha bowl resepti on todella hyvä vegaaninen annos, joka kannattaa laittaa ylös muistiin erityisesti jos koitat keksiä uusia ruokia mitä valmistaa ja huomaat löytäväsi itsesi jatkuvasti lihatiskin edestä pähkäilemässä muita vaihtoehtoja.

Buddha bowlit ovat todella terveellisiä sekä täyttäviä ja niiden avulla saat runsaan määrän vihreää sekä kuituja ruokavalioosi. Buddha bowlit ovat täynnä värejä, siinä olevilla aineksilla on eri koostumus tehden sen syömisestä mielenkiintoisempaa ja maistuvampaa ja sen voi muokata täysin omien mieltymysten mukaan.

Annoksia: 3 buddha bowl

Ainekset

1 suuri bataatti 2 rkl. 100% kookosöljyä 350g tofua 2 rkl. soijakastiketta 1 rkl. srirachaa 1 tl. paahdettuja sesaminsiemeniä 1 rkl. valkoviinietikkaa 250g rusekaa basmatiriisiä Kourallinen parsakaalia Kourallinen lehtikaalia 1/2 porkkanaa 1/2 kurkkua 1/2 paprikaa 20g auringonkukansiemeniä Suolaa ja pippuria

Valmistus
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Pese, kuivaa ja viipaloi bataatti pieniksi kuutioiksi.
  3. Aseta bataatti uunipellille ja lisää 1rkl sulaa kookosöljyä ja mausta suoalalla sekä pippurilla. Paista 30-40 minuuttia.
  4. Pilko sitten tofu pieniksi kuutioiksi ja laita ne isoon kulhoon.
  5. Lisää kulhoon seesamiöljy, sriracha, soijakastike, valkoviinietikka sekä hieman pippuria.
  6. Kuumenna yksi ruokalusikallinen kookosöljyä pannulla ja lisää tofu. Paista tofua noin 10 minuuttia kunnes sen pinta on rapea. Samaan aikaan höyrytä parsakaali sekä lehtikaali kattilassa.
  7. Kun tofu ja bataatti ovat kypsiä voit rakentaa buddha bowlisi. Aloita riisillä lisää sitten bataatti, parsakaali, lehtikaali, porkkana, kurkku, pippuri, tofu ja koristele annos auringonkukansiemenillä.

Vegaaninen Tofu & Bataatti Buddha bowl

Ravintosisältö

Kaloreita per annos

Kalorit 503kcal 180 kilokaloria rasvasta
% Päivittäisestä saannista *
Rasva 20g 31%
Hiilihydraatit 61g 20%
Proteiini 18.6g 37%

 

Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein