Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Helpota stressiä 5 ravintovinkillä

Helpota stressiä 5 ravintovinkillä
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Arki voi olla ajoittain melko stressaavaa. Joskus velvoitteet ja lupaukset käyvät niin ylivoimaisiksi, ettei omaa aikaa tunnu jäävän laisinkaan.Monilla meistä on omia tapoja helpottaa stressiä, kuten esimerkiksi ystävien ja perheen kanssa ajan viettäminen, treenaaminen, nukkuminen tai ulkoilu. Mutta yksi ylenkatsottu stressin lievittäjä on se mitä syömme. Ravintovalmentaja Jamie Wright jakoi hiljattain omat parhaat ravintovinkkinsä stressin hallintaan ja sen helpottamiseksi – tässä hänen neuvonsa.

 

Suunnittele ja valmista ruoka etukäteen

Koska moni ajattelee ruokaa jatkuvasti, tämä sääntö on kullan arvoinen. Töihin valmistautuminen tulisi sisältää aamiaisen valmistamisen, aamupäivän välipalan pakkaamisen, viikon lounaiden valmistamisen ja myös iltapäivän välipalojen pakkaaminen. Kaiken suunnitteleminen, tekeminen ja pakkaaminen etukäteen tarkoittaa sitä, että sinulla on yksi asia vähemmän mietittävänä. Sekä paljon välipaloja odotetavissa.

 

Syö ravintorikasta ruokaa säännöllisesti

Ei ole mikään salaisuus, että nälkä voi tehdä ihmisistä vihaisia. Mutta tähän on helppo ratkaisu ja tulet pitämään siitä. Sinun tarvitsee vain syödä ravintorikasta ruokaa säännöllisesti päivän aikana, jotta verensokeri ei laske liian alas. Näin nälkä ja alhainen verensokeri eivät pilaa mielialaasi. 

 

Magnesium

Syö paljon magnesiumia sisältäviä ruokia, kuten pinaattia, avokadoa ja maapähkinävoita, tai tankkaa magnesiumia ravintolisänä. Magnesiumin hyödyt ovat vähemmän tunnettuja, mutta kunhan opit niistä enemmän, ymmärrät varmasti tämän suosituksen. Lue lisää magnesiumin terveyshyödyistä täällä:

 

Lisäravinteet

Magnesium | Terveyshyödyt ja parhaat magnesiumlisäravinteet

Magnesium on yksi runsaimmin kehossa esiintyvistä mineraaleista, mutta sen puutostila on hyvin yleinen. Mitä hyötyä on magnesiumista lisäravinteena? Lue kaikki tästä artikkelista!

4 kuukautta AgoLiam Agnew tasolla

 

Monimutkaiset hiilihydraatit

Kuinka monta kertaa se on sanottava: hiilihydraatit ovat hyväksi! Hiilihydraatit auttavat säätelemään mielialaa ja niillä on rooli serotoniinin, eli “onnellisuushormonin” tuotannossa. Ne voivat siis kirjaimellisesti tehdä sinut onnellisemmaksi.Monimutkaiset hiilihydraatit sulavat elimistössä hitaammin ja voivat tarjota tasaisemmin vapautuvaa energiaa. Vaihda pasta kokojyvätuotteisiin ja koe hiilihydraattien hyödyt.

 

Omega-3

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, omega-3 rasvahapot. Monien muiden hyötyjen lisäksi omega-3 rasvahapot auttavat ehkäisemään stressihormonien aaltoja.
Lisäravinteet

Mitä on omega-3? | Hyödyt, annostus & sivuvaikutukset

Mitä ovat välttämättömät omega-3 rasvahapot ja miksi niiden riittävä saanti on tärkeää terveydelle? Lue kaikki tästä artikkelista!

 

Pähkinänkuoressa

Stressin lopettamiseksi ei ole olemassa taianomaista kaavaa, mutta on olemassa monia pieniä muutoksia, joilla voit estää stressiä ottamasta liian isoa otetta elämästäsi. Näillä vinkeillä yhdessä laadukkaan unen, treenin ja sosiaalisen elämän kanssa voit vähentää ja hallita stressiä.
Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein