Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Lisäravinneopas | Lisäravinteet lihasten kasvattamiseksi

Lisäravinneopas | Lisäravinteet lihasten kasvattamiseksi
Laura Myllykoski
Writer and expert1 vuosi Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Lisäravinteet voivat olla todella hyödyllisiä, kun tavoitteenasi on kasvattaa lihaksia. Tämä lisäravinneopas auttaa sinua löytämään parhaat lisäravinteet rasvattoman massan kehittämiseksi.

Mikä on paras lisäravinne lihasten kasvattamiseen?

Tämä on haastava kysymys, sillä vaihtoehtoja on paljon.Jos tavoitteenasi on kasvattaa lihaksia, kreatiini ja beta-alaniini ovat tehokkaita ennen treeniä nautittavia lisäravinteita. Ja tietenkin yksi oleellinen lisäravinne lihasten kasvattamiseen (ja muihin tavoitteisiin) on proteiinijauhe.Proteiinijauhe on kaloritehokas ja kätevä lähde korkealaatuiselle proteiinille, joka on tarpeellista lihasmassan kehittämiseksi. Sen kustannustehokkuus ja käytännöllisyys tekevät siitä suositun valinnan.

 

Tarvitaanko proteiinijauhetta lihasten kasvattamiseen?

Proteiinijauheet eivät ole välttämättömiä lihasten kasvattamiseksi, mutta ne ovat yksi kustannustehokkaimmista ja kätevimmistä tavoista lisätä proteiinin saantia.Luonnollisten ruoka-aineiden tulisi olla ruokavalion perusta, sillä niistä saadaan välttämättömiä ravintoaineita. Proteiinijauheet ovat kuitenkin käteviä, koska ne ovat korkealaatuisia proteiinin lähteitä, jotka vaativat vain vähän valmistelua, kulkevat helposti mukana ja säilyvät pitkään.Eli teknisesti ottaen et tarvitse proteiinijauhetta, mutta niistä on ehdottomasti hyötyä!

 

Tarvitaanko lisäravinteita lihasten kasvattamiseen?

Et tarvitse lisäravinteita lihasten kasvattamiseksi. Tarvitset lihasten kasvun stimuloimiseen treeniä, suorituskykyyn ja palautumiseen polttoainetta ruokavaliosta, sekä riittävän levon kehollesi.Lisäravinteet voivat auttaa lihasten kehityksessä, suorituskyvyssä ja palautumisessa.Kreatiini ja beta-alaniini, elektrolyytit, proteiinijauheet ja muut lisäravinteet voivat olla hyödyllisiä auttamaan sinua edistymään ja saavuttamaan tavoitteesi.Niitä ei kuitenkaan tule käyttää lihaskasvun ja kehityksen perustana. Niiden tulisi olla vain lisäosa hyvin suunnitellulle harjoittelulle ja ravinnolle, auttaen sinua saavuttamaan erinomaisia tuloksia.

 

Mitkä lisäravinteet tukevat lihaskasvua?

Useat lisäravinteet ovat hyviä lihaskasvun tukemiseksi, kuten proteiinijauhe, treeniä edeltävät juomat, kreatiini ja beta-alaniini, mutta niitä on käytettävä yhdessä korkeaproteiinisen ruokavalion ja asianmukaisen harjoitusohjelman kanssa.Kreatiini toimii energian "kierrättäjänä". Se on yksi eniten tutkituista urheilulisäravinteista ja on osoittanut parantavan voiman tuottoa, kun sitä käytetään säännöllisesti pitkällä aikavälillä.Beta-alaniini on toinen hyvä lisäravinne fyysisen suorituskyvyn parantamiseksi. Sitä kannattaa ottaa kahdessa 3 g annoksessa ennen ja jälkeen treenin, mutta aloittelijan kannattaa kokeilla 1,5 g annosta.

 

Voiko kasviproteiinilla rakentaa lihaksia?

Kasviproteiinilla voi rakentaa lihaksia, mutta sinun on oltava tietoinen muutamasta asiasta. Monissa kasviproteiinin lähteissä on ongelmana se, että ne eivät sisällä kaikkia lihaskasvun vaatimia "välttämättömiä" aminohappoja.Eläintuotteet, kuten heraproteiini, ovat "laadukkaita" proteiininlähteitä, koska ne sisältävät usein kaikkia näitä välttämättömiä aminohappoja, mutta kasvissyöjät ja vegaanit voivat yhdistää useita kasviperäisiä proteiinin lähteitä varmistaakseen, että he saavat kaikki tarvittavat aminohapot lihaskasvun edistämiseksi.On myös olemassa joitain täydellisiä kasviproteiineja, kuten soijaproteiini, joita voi sisällyttää vegaaniseen ruokavalioon. Jos etsit proteiinijauhetta, soijapohjainen vaihtoehto tai kasvipohjainen proteiinisekoitusjauhe voi olla hyvä valinta.

Kuinka lisäravinteita käytetään  lihasten kasvattamiseksi?

Lihasmassan kasvattamiseksi ravintolisien oikea käyttö ja ajankohta ovat avainasemassa, kun haluat maksimoida suorituskyvyn.Lihasmassan rakentamisen "suuret kolme" ravintolisää ovat kofeiini, kreatiini ja beta-alaniini, joita löytyy yleensä pre-workout juomista.Kreatiinin säännöllinen käyttö on tärkeämpää kuin käyttöajankohta, kun taas kofeiini kannattaa ottaa 30-60 minuuttia ennen harjoittelua ja beta-alaniinia kannattaa ottaa 1,5-3 g annoksina ennen ja jälkeen harjoittelun.Harjoituksen jälkeen on tärkeää syödä proteiinia. Voit valita tavallisen proteiinijuoman tai valita sen sijaan painonnostajalle tarkoitetun lisäravinteen, johon on lisätty hiilihydraatteja palautumisen ja lihaskasvun edistämiseksi.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein