Lisäravinteet

Rasvanpolttajat, jotka oikeasti toimivat | Rasvanpoltto

Parhaat rasvanpolttajat, jotka toimivat

Monella meistä on usein hieman rasvaa, josta toivomme pääsevämme eroon. Vaikka, kardio sekä lihaskuntotreeni auttavat paljonkin saattaa olla, että itsepäisimmät rasvavarastosi ovat muutettavissa vain terveellisen ruokavalion ja oikeanlaisten luonnollisten lisäravinteiden avulla. Jatka lukemista jos haluat tietää mitkä luonnolliset rasvanpolttajat on helppo sisällyttää ruutiiniisi.

Mitä ovat luonnolliset rasvanpolttajat?

Luonnolliset rasvanpolttajat ovat aineita, jotka löytyvät ruoasta tai lisäravinteista ja ne lisäävät rasvasolujen hajoittamista ja lisäävät lämmöntuotantoa – prosessia, jota kutustaan termogeneesiksi.1  Jotkin luonnolliset rasvanpolttajat nopeuttavat aineenvaihduntaamme ja jotkin vaikuttavat ruoan sulattamiseen kehossamme ja jotkin auttavat kylläisyydentunteen saavuttamisessa. Tämä artikkeli käsittelee tehokkaimmat rasvanpolttajat, jotta voit valita itsellesi parhaimmat saavuttaaksesi tavoitteesi.

Miten rasvanpolttajat auttavat painonpudotuksessa?

Rasvanpolttajat auttavat painonpudotuksessa monellakin tavalla. Yksi näistä keinoista on niiden vaikutus ruskeanrasvan määrään kehossasi. Kehossa on kahta erilaista rasvakudosta – valkoista sekä ruskeaa. Valkoinen rasvakudos muodostaa suurimman osan kehomme rasvakudoksesta ja sen määrä lisääntyy usein ylimääräisten kalorien takia. Tämän rasvakudoksen lisääntyminen usein lisää myös kehonpainoa.1

Ruskean rasvan suurin suhteellinen määrä on usein löydettävissä vastasyntyneillä lapsilla ja sen määrä laskee vanhetessamme. Ruskea rasva auttaa esimerkiksi säätelemään kehomme lämpötilaa muiden tärkeiden toimintojen kanssa. 1 Ruskean rasvan voi ajatella olevan aktiivista kudosta, joka lisää energiankulutusta kehossa. Ruskea rasva auttaa lisäämään lämpöä kehossa eli termogeneesiä. Tästä syystä, suuremmat määrät ruskeaa rasvaa verrattuna valkoiseen saattaa lisätä kalorienkulutusta ja auttaa painonpudotuksessa. Rasvaa polttavat ruoat sekä lisäravinteet voivat auttaa lisäämään tätä ilmiötä kehossa.

Rasvanpoltto on paras keino muokata omaa kehonkoostumusta. Rasvanpoltto ja sen korvaaminen lihaskudoksella parantaa aineenvaihduntaasi pitkällä tähtäimellä ja auttaa useiden eri sairausten ennaltaehkäisyssä.

Tiivistelmä: Luonnolliset rasvanpolttajat voivat auttaa sinua parantamaan ruskean rasvan suhdetta valkoiseen. Lisääntynyt ruskean rasvan määrä kehossasi auttaa polttamaan enemmän kaloreita ja tukee painonpudotusta.

 

Luonnollisten rasvanpolttoa lisäävien lisäravinteiden hyödyt

Käyttämällä luonnollisia lisäravinteita, jotka lisäävät rasvanpolttoa saatat parantaa ruokavaliollasi ja treenilläsi saatuja tuloksia. Sen lisäksi, että tuet eri rasvanpolttoon vaikuttavien toimintojen nopeuttamista, voit oikeanlaisten lisäravinteiden avulla myös tukea lihasmassan säilymistä kehossasi. Seuraavat luonnolliset rasvanpolttoa tukevat lisäravinteet voivat auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaasi ja auttaa sinua pääsemään eroon itsepäisestä rasvasta, jotta voit saavuttaa haluamasi tulokset.

Parhaat rasvanpolttajat, jotka toimivat

Markkinoilla on satoja tuotteita, jotka lupaavat polttaa rasvaa, mutta monen tuotteen toimivuudesta ei kuitenkaan ole takeita. Seuraavan listan aineet todistetusti toimivat ja voit luottaa niihin. Markkinoilla on myös uusia tuotteita joiden toimivuudesta on todisteitakin, mutta seuraavat tuotteet ovat hyvin tutkitut ja niiden toimivuudesta sekä turvallisuudesta on tehty paljon tutkimuksia:

  • Vihreätee
  • Kofeiini
  • B6- ja B12-vitamiini
  • Proteiini

Vihreätee on luonnollinen piristäjä sekä rasvanpolttaja, jota on käytetty useissa eri kulttuureissa jo monien vuosien ajan. Vihreässäteessä on katekiinejä, joiden on todistettu nopeuttavan aineenvaihduntaa ja lisäävän energiankulutusta niin treenin aikana kuin levossa.

Katekiinien kiinnostavin ominaisuus on se, että ne auttavat kehoa käyttämään rasvaa ensisijaisena energialähteenä.2 Vihreätee auttaa myös vähentämään ruokahalua ja se sisältää luonnollisesti kofeiinia antaen myös runsaasti energiaa.

Kofeiini on monelle tuttu tuote, joka auttaa heräämään aamulla. Kofeiinilla on kuitenkin muitakin ominaisuuksia, jotka auttavat rasvanpoltossa sekä aineenvaihdunnan vilkastuttamisessa. Rasvanpoltto vaatii joko energiankulutuksen lisäämistä tai energiansaannin vähentämistä ja kofeiinilla on vaikutus molempiin.3 Kofeiini toimii stimulanttina, joka vähentää ruokahaluamme samalla kun se hajoittaa rasvaa.3 Kofeiinia on luonnollisesti monessa ruoassa – teestä suklaaseen. Se on myös usean pre-workout lisäravinteen yksi ainesosista ja toimii monen energiajuoman pohjana. Kaikki reagoivat eri tavalla kofeiiniin, joten tarkkaile mikä on sinulle oikea määrä ja miten kofeiini vaikutttaa oloosi.

B vitamiinieilla on tärkeä rooli kehossa ja sen toiminnassa, mutta erityisesti b6 ja b12 vaikuttavat aineenvaihduntaasi. B6 tunnetaan myös nimellä pyridoksiini ja sitä on monessa eri ruoassa niin eläinperäisissä kuin kasviperäisissä. Esimerkiksi kikherneissä, naudanlihassa, lohessa, tonnikalassa, perunoissa ja banaanissa on paljon B6-vitamiinia. B6 osallistuu moniin eri aineenvaihdunnallisiin tapahtumiin kuten rasvanpolttoon ja hiilihydraatin ja proteiinien hajoittamiseen.4 Tehokas aineenvaihdunta ja ruoansulatus ovat todella tärkeitä kun haluamme saavuttaa terveellisen kehonkoostumuksen.

Samalla tavoin myös B12 on todella tärkeitä toimintoja kehossamme. B12 löytyy usein vain eläintuotteista ja sen imeytyvyys on usein todella alhainen ja usein moni saattaakin kärsiä anemiasta B12 vitamiinipuutteen takia. 5 Moni vanhempi ihminen, vegaani tai jopa vain kasvissyöjä tarviksee tuekseen B12-lisäravinteet. Lisäämällä B12 ruokavalioosi autat parantamaan aineenvaihduntaasi ja parannat energiamäärääsi.

Proteiini on yleinen ravintoaine, jota nautit päivittäin ja se voi myös auttaa sinua polttamaan rasvaa.a common nutrient that you already consume daily and can also help you to burn fat. When you’re working out regularly and trying to change your body composition, consuming more protein while cutting back on overall calories is the best way to target your stored body fat for burning. Consuming extra protein helps your body to preserve and build lean body mass (muscle) and activate stored fat for fuel.6

Tiivistelmä: Luonnollisiin rasvanpolttajiin kuuluvat vihreätee, kofeiini, B-vitamiini sekä proteiini. Nämä kaikki aineet voivat auttaa sinua polttamaan rasvaa, joko lisääntyneen energiankulutuksen myötä tai paremman aineenvaihdunnan ansiosta. Ne saattavat myös muuttaa kehosi ensisijaista energianlähdettä ja auttaa kehoa käyttämään siinä olevia rasvavarastoja energiansaamiseksi.

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosiJennifer Blow

Jennifer Blow

Writer and expert

Jennifer Blow on meidän UKVRN rekisteröity ravitsemusasiantuntijamme - Yhdistyneen Kuningaskunnan rekisteri valtuutetuista ja koulutetuista ravitsemusasiantuntijoista. Hän on ravitsemustieteen kandidaatti ja suorittanut tämän lisäksi myös ravitsemustieteen maisterin opinnot sekä erikoistunut lisäravinteisiin ja urheiluravitsemukseen.

Jennifer on tämän lisäksi myös mainittu osaamisestaan useilla eri suurilla sivuilla kuten Voguen, Ellen ja Grazian sivuilla.

Hänen kokemuksensa ovat myös laajat. Hän on työsekennellyt yhdessä NHS:sän kanssa erilaisissa ravitsemustesteissä ja osallistunut useisiin eri tieteellisiin tutkimuksiin, joissa on tutkittu esimerkiksi omega-3 rasvoja. Tämän lisäksi tutkimus, jossa tutkittiin roskaruoan vaikutuksia kehoon on myös julkaistu vuosittaisessa Nutrition Society konferenssissa. Jennifer myös aktiivisesti päivittää tietotaitoaan varmistaakseen, että hänen ravitsemustietonsa perustuu viimeisimpiin tieteellisiin tuloksiin. Voit lukea lisää Jenniferin kokemuksista täältä.

Vapaa-ajallaan Jennifer rakastaa mäkikävelyitä sekä pyöräilyä. Hän myös rakastaa levittää sanomaa siitä miten terveellisesti eläminen ja kunnossa pysyminen eivät todellakaan tarkoita nääntymistä.


Tilaa uutiskirje! Rajoitetun ajan ekslusiivisia extra-tarjouksia. Aina reseptejä ja uutuustuotteita! Klikkaa tästä