Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Rasvanpolttajat, jotka oikeasti toimivat | Rasvanpoltto

Rasvanpolttajat, jotka oikeasti toimivat | Rasvanpoltto
Laura Myllykoski
Writer and expert10 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Parhaat rasvanpolttajat, jotka oikeasti toimivat

Monella meistä on usein hieman rasvaa kehossa, josta toivomme pääsevämme eroon. Vaikka, kardio sekä lihaskuntotreeni auttavat paljonkin rasvanpoltossa, saattaa olla, että itsepäisimmät rasvavarastot ovat muutettavissa vain terveellisen ruokavalion ja oikeanlaisten, luonnollisten, lisäravinteiden avulla. Jatka lukemista jos haluat tietää mitkä luonnolliset rasvanpolttajat on helppo sisällyttää ruutiiniisi.

Mitä ovat luonnolliset rasvanpolttajat?

Luonnolliset rasvanpolttajat ovat aineita, jotka löytyvät ruoasta tai lisäravinteista ja ne lisäävät rasvasolujen hajoittamista ja lisäävät lämmöntuotantoa - prosessia, jota kutustaan termogeneesiksi.1  Jotkin luonnolliset rasvanpolttajat nopeuttavat aineenvaihduntaamme ja jotkin vaikuttavat ruoan sulattamiseen kehossamme ja jotkin auttavat kylläisyydentunteen saavuttamisessa. Tämä artikkeli käsittelee tehokkaimmat rasvanpolttajat, jotta voit valita itsellesi parhaimmat saavuttaaksesi tavoitteesi.

Miten rasvanpolttajat auttavat painonpudotuksessa?

Rasvanpolttajat auttavat painonpudotuksessa monellakin tavalla. Yksi näistä keinoista on niiden vaikutus ruskean rasvan määrään kehossasi. Kehossa on kahta erilaista rasvakudosta - valkoista sekä ruskeaa. Valkoinen rasvakudos muodostaa suurimman osan kehomme rasvakudoksesta ja sen määrä lisääntyy usein ylimääräisten kalorien takia. Tämän rasvakudoksen lisääntyminen usein lisää myös kehonpainoa.1

Ruskean rasvan suurin suhteellinen määrä on usein löydettävissä vastasyntyneillä lapsilla ja sen määrä laskee vanhetessamme. Ruskea rasva auttaa esimerkiksi säätelemään kehomme lämpötilaa muiden tärkeiden toimintojen kanssa. 1 Ruskean rasvan voi ajatella olevan aktiivista kudosta, joka lisää energiankulutusta kehossa. Ruskea rasva auttaa lisäämään lämpöä kehossa eli termogeneesiä. Tästä syystä, suuremmat määrät ruskeaa rasvaa verrattuna valkoiseen saattaa lisätä kalorienkulutusta ja auttaa painonpudotuksessa. Rasvaa polttavat ruoat sekä lisäravinteet voivat auttaa lisäämään tätä ilmiötä kehossa.

Rasvanpoltto on paras keino muokata omaa kehonkoostumusta. Rasvanpoltto ja sen korvaaminen lihaskudoksella parantaa aineenvaihduntaasi pitkällä tähtäimellä ja auttaa useiden eri sairausten ennaltaehkäisyssä.

Tiivistelmä: Luonnolliset rasvanpolttajat voivat auttaa sinua parantamaan ruskean rasvan suhdetta valkoiseen. Lisääntynyt ruskean rasvan määrä kehossasi auttaa polttamaan enemmän kaloreita ja tukee painonpudotusta.

 

Luonnollisten rasvanpolttoa lisäävien lisäravinteiden hyödyt

Käyttämällä luonnollisia lisäravinteita, jotka lisäävät rasvanpolttoa voit parantaa ruokavaliolla ja treenillä saatuja tuloksia. Sen lisäksi, että tuet eri rasvanpolttoon vaikuttavien toimintojen nopeuttamista, voit oikeanlaisten lisäravinteiden avulla myös tukea lihasmassan säilymistä kehossa. Seuraavat luonnolliset rasvanpolttoa tukevat lisäravinteet voivat auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa ja auttaa pääsemään eroon itsepäisestä rasvasta, jotta voit saavuttaa haluamasi tulokset.

Parhaat rasvanpolttajat, jotka toimivat

Markkinoilla on satoja tuotteita, jotka lupaavat polttaa rasvaa, mutta monen tuotteen toimivuudesta ei kuitenkaan ole takeita. Seuraavan listan aineet todistetusti toimivat ja voit luottaa niihin. Markkinoilla on myös uusia tuotteita joiden toimivuudesta on todisteitakin, mutta seuraavat tuotteet ovat hyvin tutkitut ja niiden toimivuudesta sekä turvallisuudesta on tehty paljon tutkimuksia:

  • Vihreätee
  • Kofeiini
  • B6- ja B12-vitamiini
  • Proteiini

Vihreätee on luonnollinen piristäjä sekä rasvanpolttaja, jota on käytetty useissa eri kulttuureissa jo monien vuosien ajan. Vihreässäteessä on katekiinejä, joiden on todistettu nopeuttavan aineenvaihduntaa ja lisäävän energiankulutusta niin treenin aikana kuin levossa.

Katekiinien kiinnostavin ominaisuus on se, että ne auttavat kehoa käyttämään rasvaa ensisijaisena energialähteenä.2 Vihreätee auttaa myös vähentämään ruokahalua ja se sisältää luonnollisesti kofeiinia antaen myös runsaasti energiaa.

Kofeiini on monelle tuttu tuote, joka auttaa heräämään aamulla. Kofeiinilla on kuitenkin muitakin ominaisuuksia, jotka auttavat rasvanpoltossa sekä aineenvaihdunnan vilkastuttamisessa. Rasvanpoltto vaatii joko energiankulutuksen lisäämistä tai energiansaannin vähentämistä ja kofeiinilla on vaikutus molempiin.3 Kofeiini toimii stimulanttina, joka vähentää ruokahaluamme samalla kun se hajoittaa rasvaa.3 Kofeiinia on luonnollisesti monessa ruoassa - teestä suklaaseen. Se on myös usean pre-workout lisäravinteen yksi ainesosista ja toimii monen energiajuoman pohjana. Kaikki reagoivat eri tavalla kofeiiniin, joten tarkkaile mikä on sinulle oikea määrä ja miten kofeiini vaikutttaa oloosi.

B vitamiinieilla on tärkeä rooli kehossa ja sen toiminnassa, mutta erityisesti b6 ja b12 vaikuttavat aineenvaihduntaasi. B6 tunnetaan myös nimellä pyridoksiini ja sitä on monessa eri ruoassa niin eläinperäisissä kuin kasviperäisissä. Esimerkiksi kikherneissä, naudanlihassa, lohessa, tonnikalassa, perunoissa ja banaanissa on paljon B6-vitamiinia. B6 osallistuu moniin eri aineenvaihdunnallisiin tapahtumiin kuten rasvanpolttoon ja hiilihydraatin ja proteiinien hajoittamiseen.4 Tehokas aineenvaihdunta ja ruoansulatus ovat todella tärkeitä kun haluamme saavuttaa terveellisen kehonkoostumuksen.

Samalla tavoin myös B12 on todella tärkeitä toimintoja kehossamme. B12 löytyy usein vain eläintuotteista ja sen imeytyvyys on usein todella alhainen ja usein moni saattaakin kärsiä anemiasta B12 vitamiinipuutteen takia. 5 Moni vanhempi ihminen, vegaani tai jopa vain kasvissyöjä tarviksee tuekseen B12-lisäravinteet. Lisäämällä B12 ruokavalioosi autat parantamaan aineenvaihduntaasi ja parannat energiamäärääsi.

Proteiini on yleinen ravintoaine, jota nautit päivittäin ja se voi myös auttaa sinua polttamaan rasvaa. Kun treenaat säännöllisesti ja pyrit muuttamaan kehonkoostumusta, kannattaa syödä enemmän proteiinia, samalla kun syöt vähemmän kaloreita yhteensä. Tämä on paras tapa pysyä kylläisenä kalorivajeessakin ja mahdollistaa rasvan polttaminen kehosta energiaksi. Lisäproteiini auttaa myös säilyttämään ja rakentamaan rasvatonta lihaskudosta.6

 

Pähkinänkuoressa

Luonnollisiin rasvanpolttajiin kuuluvat vihreätee, kofeiini, B-vitamiini sekä proteiini. Nämä kaikki aineet voivat auttaa sinua polttamaan rasvaa, joko lisääntyneen energiankulutuksen myötä tai paremman aineenvaihdunnan ansiosta. Ne saattavat myös muuttaa kehosi ensisijaista energianlähdettä ja auttaa kehoa käyttämään siinä olevia rasvavarastoja energiaksi.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein