Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Proteiinijauheet – Impact whey ja Impact whey isolate | Lisäravinteet

Proteiinijauheet – Impact whey ja Impact whey isolate | Lisäravinteet
Daniela Flaszka
Writer and expert6 vuotta Ago
Näytä Daniela Flaszka:n profiili

Proteiinijauheet & proteiini lisäravinteena

Proteiinijauheet ovat tänä päivänä osa monen ruokavaliota ja markkinoille tulee jatkuvasti uusia vaihtoehtoja joiden avulla proteiinin lisääminen ruokavalioon käy helposti. Aktiiviliikkujalle riittävä proteiinin saanti on erityisen tärkeää jos tavoitteena on jaksaa treenata kovaa, kasvattaa tai säilyttää lihasmassaa.

Voit nykyään olla erityisen tarkka proteiinijauheestasi ja runsaan valikoiman avulla on sinulla mahdollisuus ottaa esimerkiksi soijapohjainen, vegaaninen, dieettiä varten luotu tai normaali heraproteiinijauhe. Monet eri merkit tarjoavat myös runsaasti eri makuja ja proteiinin voi helposti lisätä juomien lisäksi myös esimerkiksi puuroon, jugurttiin tai smoothieeseen. Esimerkiksi korvapuusti-makumme sopii erityisen hyvin muuntamaan kaurapuurosi korvapuustin makuiseksi ja mustikkajuustokakku on ehdottomasti ykkösvalinta lisäämään aamusmoothien proteiinipitoisuutta!

Heraproteiini - mikä sinun kannattaisi valita?

Heraproteiini on lehmän maidosta valmistettu proteiini, joka sisältää kaikki ihmiselle välttämättömät aminohapot. Se imeytyy nopeasti kehoon ja lihakset pystyvät hyödyntämään siinä olevia aminohappoja tehokkaasti. Heraproteiinissa on proteiinia, rasvaa, hiilihydraatteja sekä vitamiineja ja mineraaleja. Heraproteiinin on todistettu tukevan kehon proteiinisynteesia, rasvanpolttoa, parantavan insuliiniherkkyyttä sekä auttavan ruokahalun hallinnassa.

Heraproteiinijauheita on saatavilla whey konsentraatti - tai whey isolaatti muodoissa. Molemmat proteiinijauheet sisältävät proteiinia, mutta niissä on silti eroja. Riippuen tavoitteistasi kannattaa sinun ehkä harkita toisen nauttimista toisen sijaan!

 

 

proteiinijauheet

Imapact whey protein - heraproteiini konsentraatti

Impact whey proteiinimme on valmistettu suodattamalla maitoa sille tarkoitetun suodattimen avulla. Jäljelle jäänyt osa on sitten kuivatettu ja heraproteiinijauhe on valmis! Suodatin ei kuitenkaan suodata maidosta laktoosia pois, joka vaikuttaakin impact whey proteiinin rasva- ja hiilihydraattipitoisuuteen. Impact wheyssa on proteiinin suuruus yleensä noin 80% luokkaa ja se onkin erinomainen vaihtoehto proteiinijauheeksi!

 

Impact whey isolaatti

Impact whey isolaatti on valmistettu samalla tavoin kuin heraproteiini konsentraatti, mutta se on suodatettu vielä tarkemman suodattimen läpi. Tämän keinon avulla sen proteiinipitoisuus on noin 90% suuruinen, jolloin siinä on myös vähemmän rasvaa sekä hiilihydraatteja kuin impact whey proteiinissa. Jos siis tarkkailet rasvan- ja hiilihydraattisaantiasi voi isolaatti olla sinulle parempi vaihtoehto. Halutessasi säilyttää lihasmassaa dieetillä on impact whey isolaatti makroystävällisempi vaihtoehto.

Proteiinijauheet saattavat myös aiheuttaa monelle vatsavaivoja ja yleensä suurin syy tähän on sen sisältämä laktoosi. Isolaatti-muodossa on kuitenkin paljon vähemmän laktoosia tehden siitä hyvän vaihtoehdon herkkävatsaisille.

Miettiessäsi siis kumpi on parempi valinta sinulle suosittelemme pohtimaan tavoitteitasi, budjettiasi sekä allergioitasi. Isolaatti-muoto on hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta jos sinulla on huonoja kokemuksia normaaleista proteiinijauheista suosittelemme ehdottomasti sijoittamaan hieman enemmän ja kokeilemaan isolaatti-muotoa.

proteiinijauheet ja lihaskasvu

Ravintosisällöt sekä makuvaihtoehtojen määrä

Verrattava arvo: Impact Whey Protein Impact Whey Isolate
Kcal (per 25g) 103 93
Rasva (per 25g) 1.9 0.1
Hiilihydraatti (per 25g) 1.0 0.6
Proteiini (per 25g) 21 23
Makuvaihtoehdot 55 22

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Daniela Flaszka
Writer and expert
Näytä Daniela Flaszka:n profiili
Daniela on auktorisoitu 4. tason EHFA Personal Trainer ja kuuluu täten EREPS:in (The European Register of exercise Professionals) auktorisoituihin personal trainereihin. Hän on aikaisemmin saanut Itä-Suomen Yliopistolta todistuksen liikuntalääketieteiden ja terveystieteiden perusteista vuonna 2016. Tällä hetkellä Daniela opiskelee Amsterdamissa urheiluliiketoimintaa ja saa liikuntatieteiden kandidaattinsa vuonna 2020. Tämä koulutus tarjoaa hänelle mahdollisuuden työskennellä johtamisen ja liiketalouden puolella urheilumaailmassa. Daniela nauttii terveellisestä sekä tasapainoisesti elämäntavasta. Urheilu, erityisesti salitreenaaminen, sekä ravitseva ruoka ovat isossa osassa hänen arkipäiväänsä ja hän on myös todella kiinnostunut työskentelystä urheilusektorilla valmistauduttuaan. Daniela uskoo, että tasapaino on avainasemassa terveellisen elämän saavuttamisessa tai ylläpidossa ja siksi on tärkeää kuunnella sekä kehoa kuin mieltä. Lue lisää Danielasta täältä.
myprotein