Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Ahdistuneisuudesta eroon liikunnalla | Ryanin tarina

Ahdistuneisuudesta eroon liikunnalla | Ryanin tarina
Lauren Dawes
Writer and expert4 vuotta Ago
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Juhlistamme sinua. 8 miljoonaa tavoitetta.

Ryan Walklett on 25-vuotias teatteriassistentti Lontoosta. Hän oli todella pakkomielteinen painostaan ja halusi olla todella laiha. Hänellä oli vaikeaa henkisen hyvinvointinsa kanssa kunnes hän aloitti juoksemisen.Nyt hän on löytänyt kutsumuksensa ja on valmiina seuraavaan haasteeseen. Lue hänen tarinansa.

 

“Olin todella pahassa jamassa muutama vuosi sitten. Olin aina ollut hieman pulleampi lapsi ja muut lapset kiusasivat minua siitä.

Minusta tuli pakkomielteinen laihuuteni kanssa joten muutaman vuoden ajan yritin olla mahdollisimma laiha.

Minulla meni hetki ymmärtää, että se mitä oikeasti halusin oli olla terve. En halunnut olla vain laiha.

Tuohon aikaan minulla oli todella rankkaa - kärsin pahasta masennuksesta sekä ahdistuneisuudesta. Luin silloin, että juoksemisesta voisi olla apua. Päätin antaa sille mahdollisuuden. Minun piti myös miettiä ruokailuni uudestaan, sillä söin varmaan kaksi kertaa viikossa tuolloin - jopa kämppikseni huomasi asian.

Aloin juoksemaan ja sain paikan Lontoon maratoonista sinä vuonna - joka pakotti minut olemaan todella hyvä. Hankin kaikki juoksuvälineet ja luulin sen riittävän. Moni ei kuitenkaan kerro paljonko juokseminen oikeasti sattuu ja mitä se vaatii.

Pian juokseminen alkoi vaikuttamaan henkiseen hyvinvointiini ja ymmärsin miten tärkeää se oli minulle. Pystyin ajattelemaan asioita paremmin ja se että olin myös paremmassa kunnossa fyysisesti olin mukava lisä.

Se oli ensi kosketukseni urheiluun. Teen nyt paljon enemmän, mutta olin aluksi todella hermostunut salille tai tunnille menosta, koska pelkäsin että moni nauraisi minulle siellä. Minua hermostutti jopa salille sisään käveleminen ja avunpyytäminen aulasta.

Se on kuitenkin vain se pieni työntö johon sinun pitää pakottaa itsesi. Olen nyt antanut itselleni sen ja rakastan joka hetkeä. 

Olen myös paljon kokeilunhaluisempi nyt. Löysin LGBT spinningtunnit noin vuosi sitten ja olen täysin rakastunut siihen. Kaikki olivat aluksi todella hermostuneita, mutta nyt olemme kuin yksi iso perhe. Kaikki olivat aluksi vain niin itsetietoisia ja kenelläkään ei ollut kauheasti itseluottamusta. Nyt tuo spinningtunti on viikkoni kohokohta.

Se on myös toinen juttu - enne minulla ei ollut sosiaalista elämää. Minun elämässäni oli vain ne ihmiset jotka tunsin töiden kautta. Oli kivaa saada myös muuta sisältöä elämääni.

Nautin hyvinvoimisesta ehkä eniten. En enää mieti kokoani tai painoani kunhan vaan voin hyvin. 

Henkisesti olen oppinut hallitsemaan asioita paremmin. Erityisesti juokseminen on auttanut minua ymmärtämään mikä on vain henkinen este ja mikä on oikeasti fyysinen este.

Olen oppinut eron henkisen "en kykene tähän" ja fyysisen "en kykene tähän" välillä.

Lauren Dawes
Writer and expert
Näytä Lauren Dawes:n profiili

Lauren on suorittanut Englannin kielen ja kirjallisuuden maisteriopinnot ja on alunperin kotoisin Etelä-Englannista. Lauren on aina rakastanut uimista ja viime aikoina kiinnostunut myös kuntosalitreenistä. Tämän lisäksi hän nauttii joogasta, mutta kokee, että voisi harrastaa sitä vähän useammin.

Viikonloppuisin Lauren tykkää kokata tai nauttia muiden tekemistä brunsseista. Hän rakastaa kokeilla uusia reseptejä kämppistensä kanssa erityisesti nyt kun säästeliäämmät opiskelija-ajat ovat jo takana. Lauren haluaa myös muistuttaa kaikkia elämän tärkeästä tasapainosta: sali ja gin.

Lue lisää Laurenin kokemuksista täältä.

myprotein