Siirry pääsnäyttöön
Hyvinvointi

Roolimalliksi tuleminen | Darcyn tarina

Roolimalliksi tuleminen | Darcyn tarina
Evangeline Howarth
Writer and expert4 vuotta Ago
Näytä Evangeline Howarth:n profiili

Celebrating you. 8 million goals.

Darcy on personal trainer Liverpoolista ja hän kertoo matkastaan epävarmasta ja ei mieleenpainuvasta tytöstä vahvaksi, itsevarmaksi ja vaikutusvaltaiseksi naiseksi.

“Ensimmäinen kosketukseni fitnekseen oli lukion jälkeen kun sain työapaikan muutamasta baarista ja pubista. Vietin suurimman osan ajastani juodessa alkoholia ja syödessä todella epäterveellistä ruokaa. Voin todella huonosti joten päätin hankkia itselleni personal trainerin.

Aloitin pian yliopiston ja urheilusta tuli jopa hieman paakkomielteistä minulle. Oli päiviä kun saatoin mennä salille 3-4 kertaa hyvin vähällä ruoalla ajatellen, että se oli ainoa keino päästä haluamaani kuntoon.

Netissä on todella paljon harhaanjohtavaa tietoa joten nuorena naiivina tyttönä halusin vain näyttää samalta kuin muut tytöt. Tämän takia minulle kehittyi myös suuri ongelma syömisen suhteen. Saatoin olla syömättä ollenkaan ja sitten ahmia todella suuria määriä ruokaa koska olin vain niin nälkäinen. Minusta tuntui kuin minulla ei olisi ollut ollenkaan kontrollia syömiseni suhteen.

Pahinta oli, että se ei vaikuttanut vain minuun vaan olin myös ärtynyt ja väsynyt sekä nälkäinen muiden seurassa. Olin kamala. Nyt kun katson taaksepäin huomaan, että olin vain todella väsynyt sekä nälkäinen enkä käyttäytynyt kuin oma itseni.

Kaikki sanoivat minulle aina, että minun kannattaisi alkaa valmentamaan ihmisiä ja ryhtyä personal traineriksi, mutta en ikinä nähnyt itseäni tekemässä sitä. Ajattelin että miten minä muka pystyisin siihen, mutta sitten myöhemmin muutin asenteeni ja päätin antaa ajatukselle mahdollisuuden.

Suurin syy miksi päätin ryhtyä valmentajaksi oli koska halusin auttaa tyttöjä, jotka olivat samassa tilanteessa kuin minä itse. Halusin vaikuttaa heihin positiivisesta ja tukea heitä paranemisessaan. Halusin olla henkilö, jota muut pystyivät ihannoida ja ottaa mallia. Halusin antaa ihmisille oikeaa tietoa, jotta he voisivat olla terveitä.

Ne asiat joihin ennen uskoin ovat nyt vain suuri vitsi minulle. En voi uskoa, että kulutin niin paljon aikaa asioiden uskomiseen, jotka eivät ole lähelläkään totuutta.

Asiakkaideni kanssa tärkeintä minulle on, että he elävät elämäänsä. Jos he tulevat kertomaan minulle, että heillä oli todella huono viikonloppu syöden ja juoden aivan liikaa ensimmäinen asia mitä teen on kysyn oliko heillä hauskaa. Moni vastaa yleensä kyllä johon tokaisen sen olevan kaikkein tärkeintä.

Yritän olla hyvä esimerkki, mutta välillä se on vaikeata, sillä asiat eivät vain katoa. Olin todella naiivi nuorempana, mutta jokainen päivä on silti minulle suuri taistelu. En halua, että kukaan joutuu kokemaan samaa.

Yhtenä päivänä olin todella maassa ja muistan menneeni äidilleni ja kertovani hänelle että koin tarvitsevani ammattiapua ongelmieni kanssa. Menin lääkärille ja ensimmäinen asia mitä he tekivät oli lääkkeiden määrääminen  - ei muuta. He sanoivat minulle, että olisin kunnossa muutaman kuukauden päästä.

Muistan menneeni käynnin jälkeen äitini luokse, joka kysyi minulta oliko tämä sitä mitä halusin elämältäni. Hän sanoi, että jos halusin asioiden muuttuvan minun piti tehdä asian eteen jotain. Hän rupesi lähettämään päivittäin kannustavia viestejä minulle, joissa hän kertoi, että pystyisin tähän.

Kaiken tämän jälkeen eräs mies kävi kimppuuni. Se oli todella pelottavaa ja muistan miettineeni, että voin suhtautua asiaan kahdella eri tavalla. Voin joko käyttää tilannetta itseni vahvistamiseksi tai voin leikkiä uhria ja hän olisi voittaja. Eniten pelkäsin, että hän tekisi saman muille ihmisille. Olin itse jo todella hyvässä kunnossa ja pääsin karkuun häneltä, mutta tilanne ei välttämättä olisi sama monelle muulle tytölle. He eivät välttämättä olisi niin onnekkaita kuin mina olin.

Jokainen päivä jonka vietät surullisena on hukkaan heitetty. Olen rakentanut tämän ajatuksen ympärille myös oman brändini. Jotkin asiakkaistani ovat minun parhaita ystäviäni – on upeaa nähdä heidät rakentamassa rakkautta itseensä.

Joskus menen töihin ja mietin miten nämä kaikki ihmiset oikein tulevat minun luokseni. Olen todella ylpeä siitä mitä olen onnistunut rakentamaan ja en tule ikinä lopettamaan saarnausta itsensä rakastamisen tärkeydestä.

Olen pudottanut noin 30 kiloa yhteensä muutaman vuoden kuluessa. Olen saanut paljon kommentteja siitä miten olen luonnollisesti laiha. Tämä ei ole totta – olen raatanut ja tehnyt todella suuren työn päästäkseni siihen kuntoon missä olen nyt. Jos syön roskaa tunnen oloni huonoksi.

En aio kuitenkaan kieltää ettenkö olisi tehnyt tätä muutosta suurimmaksi osin ulkonäöllisistä syistä kuten moni muukin tekee. Kaikki haluavat että heille sanotaan heidän näyttävän hyvältä.

Moni tulee minulle nähtyään muutoskuvani ja sanovan haluavansa samaa ja kerron heille aina sen vaatineen viisi vuotta. Noin suuri muutos ei tapahdu kahdessa kuukaudessa. Ensimmäiseksi on tärkeintä tietää miksi haluaa muutosta ja jos syy tähän on, että haluat näyttää yhtä laihalta kuin naiset lehtien kannessa on se väärä  syy.

Kaiva esiin oikea syy muutokselle ja tutki asiaa sitten. Älä usko heti ensimmäistä asiaa, jonka luet netistä vaan tee kunnolla tutkimusta aiheesta. Netissä on niin paljon tietoa, joka on jopa vaarallista monelle. Muist myös kuunnella itseäsi. Me olemme kaikki erilaisia ja meidän kehomme ovat erilaisia. Se mikä toimii toiselle ei välttämättä toimi toiselle. Tärkeintä on, että teet asian itsesi takia etkä kenenkään muun.”

Evangeline Howarth
Writer and expert
Näytä Evangeline Howarth:n profiili

Evangeline on harrastanut kilpaurheilua jo pienestä pitäen ja auktorisoituna RYA Dinghy-ohjaajana hän ymmärtää hyvin ravinnon tärkeyden extreme- ja kestävyyslajeissa. Ravinnon tärkeys tuli hänelle erityisen selväksi kun hän kilpaili GBR joukkueessa ja toimi yliopistojoukkueensa kapteenina sekä valmentajana.

Vapaa-ajallaan Evangeline rakastaa juoksemista - erityisesti maratoneja. Viikonloppuisin Evangelinen voi löytää vesiurheilun parista tai vaeltamasta. Paras tapa viettää ilta hänen mielestään on ensin tehdä HIIT - tai kyykkytreeni ja sen jälkeen syödä paljon tulista kasvisruokaa - Nam!

Lue lisää Evien kokemuksista täältä.

myprotein