Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Magnesium ja uni | Auttaako magnesium nukkumaan paremmin?

Magnesium ja uni | Auttaako magnesium nukkumaan paremmin?
Laura Myllykoski
Writer and expert8 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Aina terveyden yhteydessä mietitään ruokavaliota ja kuntoilua, mutta unen merkitystä ei kannata unohtaa. On olemassa asioita, joita voimme tehdä terveellisen unirutiinin eteen, jotta saisimme enemmän ja laadukkaampaa unta. Voit välittömästi lopettaa kofeiinin käytön lounaan jälkeen, tehdä säännöllisen rutiinin nukkumaanmenolle ja heräämiselle, sekä kokeilla lisäravinteita nukkumisen helpottamiseksi. Yksi hyödyllisistä lisäravinteista parempiin yöuniin on magnesium.

 

Mitä on magnesium?

Magnesium on mikroravinne, tarkemmin sanottuna mineraali, jota löytyy monista päivittäisistä ruoista. Se on tärkeä yleiselle terveydelle ja sitä käytetään yli 300 kehon reaktiossa.1 Magnesium tukee metaboliaa makroravinteiden muuntamisessa energiaksi. Se tukee myös  terveyttä ja on tärkeä osa luun muodostumista.2 Magnesiumin on osoitettu myös taistelevan unettomuutta vastaan ja olevan hyödyllinen ravinne unelle.3 

Miten magnesium auttaa nukkumaan?

Magnesium voi auttaa sinua nukkumaan monin eri tavoin. Magnesiumlisäravinteiden on osoitettu lisäävän melatoniinitasoja, joka on hormoni joka säätelee unisyklejä.3 Toisen tutkimuksen mukaan magnesiumin nauttiminen johti matalampaan stressitasoon (sekä henkiseen että tulehdukselliseen), millä voi olla merkittävä vaikutus parantuneeseen uneen.4Matala magnesiumtaso on linkitetty unettomuuteen, joka määritellään hankaluutena nukahtaa, pysyä unessa ja huonoon unen laatuun.3 Kemiallisesti magnesium lisää GABA-tasoja (gamma-aminobutyric acid) kehossamme ja sitoutuu sen vastaanottimiin, mikä voi rauhoittaa aivotoimintaa, mikä puolestaan on tärkeää hyvälle unelle.3Magnesiumia käytetään myös homeopaattisena hoitona moniin mielenterveysongelmiin, mukaan luettuna masennus.5 Tästä potentiaalisesta terveyshyödystä on tehty useita tutkimuksia, mutta sen todellinen toimintamekanismi ei ole vielä tiedossa.6Riittävä magnesiumin saanti on tärkeää tukemaan terveyttä ja sillä voi olla merkittävä vaikutus henkiseen ja fyysiseen energiaan, sekä salilla että sen ulkopuolella.
Lisäravinteet

Uniongelmat | Parhaat lisäravinteet tukemaan hyvää unta

Kestääkö nukahtaminen? Loppuuko uni kesken? Saatat kaivata näitä lisäravinteita ruokavaliosi tueksi helpottamaan nukahtamista ja parantamaan unen laatua.

Magnesiumin annostelu parempaan uneen

Suositeltu päiväannos aikuisille miehille (iältään 19-50) on 400-420mg päivässä ja aikuisille naisille (iältään 19-50) 310-320mg päivässä.7 Tutkimusten mukaan suurin osa ihmisistä saa hieman yli puolet tästä määrästä keskivertaisilla ruokatottumuksilla, joten kannattaa tähdätä magnesiumlisäravinteiden kanssa noin puoleen suositellusta päiväannoksesta.3 Tutkimusten mukaan 200-400mg lisäravinneannostuksilla ei ole negatiivisia vaikutuksia. 3,4

 

Kaipaatko vinkkejä nopeaan nukahtamiseen? Kokeile näitä...
Hyvinvointi

5 vinkkiä nopeaan nukahtamiseen

Kamppailetko uniongelmien kanssa? Kokosimme yhteen 5 parasta vinkkiä nopeaan nukahtamiseen sekä unen laadun parantamiseen - kokeile jo tänään!

3 vuotta AgoMyprotein tasolla

 

Pähkinänkuoressa

Monet elintavat voivat vaikuttaa uneen, mutta magnesium on elintärkeä mineraali, joka näyttelee unen kanssa paljon suurempaa roolia kuin uskotkaan. Magnesiumlisäravinteet voivat auttaa sinua nukahtamaan nopeampaa, pysymään unessa ja tuntemaan olosi levänneeksi ja valmiiksi päivään – sekä seuraavaan treeniisi.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein