Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Mitä on Clear proteiini? | Hyödyt, sivuvaikutukset ja annostus

Mitä on Clear proteiini? | Hyödyt, sivuvaikutukset ja annostus
Laura Myllykoski
Writer and expert8 kuukautta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili

Clear Whey on ollut paljon puhuttu sen lanseerauksen jälkeen ja siitä on tullut treenaajien suosikki, sillä monet nauttivat proteiininsa mieluummin mehumaisena kuin perinteisenä kermaisena proteiinijuomana. Myproteinin Clear Protein perhe on lanseerauksen jälkeen myös laajentunut ja uusi tulokkaita valikoimaan on tullut tasaiseen tahtiin. Nyt kun valikoimaa alkaa olla jo paljon, voi ehkä olla vaikeaa pysyä kärryillä kaikista vaihtoehdoista, ja mikä on niistä sopivin vaihtoehto sinulle.

Pyysimme apuun ravitsemusterapeutti Claire Muszalskin, joka käy meille läpi kaikki Clear -tuotteet – mitä varten ne ovat ja miten ne auttavat sinua tavoitteissasi.Löydät tästä artikkelista seuraavaa:
  • Mitä on Clear Protein?
  • Clear Protein vaihtoehdot
  • Mikä on oikea Clear Protein minulle?
  • Hyödyt
  • Väärinkäsitykset
  • Annostus
  • Usein kysytyt kysymykset
  
Myproteinin Clear Protein tuotteita

Mitä on Clear Protein?

Se on melko yksinkertaista: hyvät makrot ja hyvä maku, kaikki samassa mehuisessa proteiinijuomassa.Clear Protein on loistava, mehuisampi proteiinijauhe kesätreeneihin ja hyvä vaihtoehto perinteiselle kermaiselle proteiinijuomalle. Clear Whey sisältää huikeat 20g proteiinia per annos eikä yhtään sokeria eikä rasvaa, joten makroja ei tarvitse uhrata. Sekoita vain veteen ja nauti trooppisista mauista.

Olemme laajentaneet Clear perhettä myös tuotteilla: Clear Vegan, Clear Whey Electrolyte, Clear Gainerand Clear Whey Meal Replacement.

Ja kyllä, tiedämme, että tässä on paljon valikoimaa, joten tässä tulee tietoa kaikista erilaisista tuotteista ja siitä, miten ne sopivat sinun tavoitteillesi.   

Clear Protein vaihtoehdot

Tämä mittava Clear Protein -opas listaa kaikki eri tyyppiset Clear Protein -tuotteet. Käymme läpi niiden koostumuksen, käyttötarkoituksen ja miten ne toimivat.

 

Clear Whey Isolate

Clear Whey Isolate on klassikko, jossa on 20g proteiinia ja vain 84 kaloria per annos, sillä se ei sisällä lainkaan sokeria tai rasvaa.Clear Whey on kruunattu 2019 parhaaksi urheiluravinnetuotteeksi (European Specialist Sports Nutrition Awards) ja se onkin luotettava vaihtoehto aloitellessasi lisäravinteiden parissa. Jos et pidä kermaisista proteiinijuomista, niin Clear Whey on hyvä vaihtoehto tukemaan ruokavaliotasi.Clear Whey valmistetaan laadukkaasta hydrolisoidusta heraproteiini-isolaatista, josta saat makrosi luotettavasti mehuisammassa muodossa. Ja mainitsimmeko jo, että se on saatavilla 16 eri maussa? Mukaan mahtuu myös klassikkomakuja, kuten Peach Tea ja Orange Mango, sekä uusia suosikkeja, kuten Rainbow Candy ja Tropical Dragonfruit.

 

Clear Whey Gainer

Raskaan sarjan Clear Protein. Kirjaimellisesti. Clear Whey Gainer sisältää 471 kaloria, 60g hiilihydraatteja, 35g proteiinia ja 7g rasvaa, joiden avulla bulkkaus onnistuu helpommin. 

Clear Whey Gainer on kevyempi vaihtoehto muille gainer -proteiinijuomille, sillä se on maultaan raikas, mutta auttaa yhtä hyvin palautumaan seuraavaa treeniä varten. Tämä on täydellinen tuote kaikille, joille on hankaluuksia saada muutoin tarpeeksi kaloreita kulutettua.

 

Clear Vegan Protein

Mehakasta proteiinia on tarjolla myös vegaaneille saliharrastajille. Tästä juomasta saa 10g kasviperäistä proteiinia per annos, joten se on loistava piristys treenin jälkeen.

Clear Vegan Protein -juomassa yhdistyy laadukas herneproteiini-isolaatti sekä B-vitamiini, jotka luovat kevyen ja virkistävän makuelämyksen, joka takaa myös loistavat makrot. Tämä proteiinijauhe valmistetaan aidoista hedelmistä ja se on saatavilla useissa eri mauissa.

Makuina Lemon and Lime, Pineapple and Grapefruit, Apple and Elderflower, Strawberry, Blackcurrant, Raspberry Mojito, sekä Watermelon.  

 

Clear Soy Protein

Jos kaipaat vaihtoehtoa herneproteiinille, kannattaa kokeilla Clear Soy Protein -juomaa. Siinä on 11g proteiinia per annos sekä lisättyä C-vitamiinia ja terveellinen annos kuitua.

Clear Soy Proteinissa on käytetty laadukasta soijaproteiinia yhdessä C-vitamiinin kanssa, jotka on yhdistetty B-vitamiiniin ja kuituun aikaansaaden virkistävän kevyen juoman makroilla, jotka eivät petä.

Valitse mauista Lemon and Lime tai Grape.

 

Mikä on oikea Clear Protein minulle?

Valinnanvaraa on paljon ja tämä voi käydä hieman ylivoimaiseksi. Ravitsemusterapeutti Claire Muszalski auttaa valitsemaan oikean juoman tavoitteidesi perusteella.

 

Paras bulkkaukseen

Jos tavoitteesi on massanlisäys, tarvitset riittävästi kaloreita (enemmän kuin kulutat), riittävästi treeniä (lihasten rakentamiseen), ja riittävästi proteiinia (tukemaan lihasten korjaamista ja kasvua).1 Tämän vuoksi kannattaa valota Clear Protein, jossa on apljon kaloreita ja proteiinia.

Clear Whey Gainer on paras vaihtoehto bulkkaamiseen sen kalori- ja proteiinisisällön vuoksi. Jos treenaat salilla, tämä juoma auttaa sinua tankkaamaan lihaksia massanlisäystä varten. Yhdessä annoksessa on 35g proteiinia ja riittävästi hiilihydraatteja palautumiseen, joten Clear Whey Gainer on oikea valinta boostaamaan kaloreita ja proteiinia joko treenin jälkeen tai mihin tahansa aikaan päivästä. 

 

Lihasten kasvattamiseen

Kun haluat kasvattaa lihasmassaa, sinun täytyy haastaa niitä (yleensä vastustusharjoittelun muodossa) ja syödä tarpeeksi polttoainetta (proteiinia), jotta lihakset voivat korjautua ja kasvaa.4 Proteiini on avainaines lihasten kasvattamiseen, mutta liialliset kalorit – mistä tahansa lähteestä – johtavat bulkkaamiseen. Jos haluat kehittää lihasmassaa ilman bulkkausta, kannattaa valita  Clear Protein, jossa on korkea proteiinipitoisuus, mutta sisältää vain vähän kaloreita.

Clear Whey Isolate tarjoaa 20g proteiinia ja vain 100 kaloria per annos, joten se on paras vaihtoehto rasvattoman massan kasvattamiseen. Se sisältää vain vähän spokeria ja rasvaa ja tarjoaa laadukasta heraproteiinia ilman mitään ekstraa. Clear Whey Isolate on hyvä vaihtoehto treenin jälkeen tai mihin tahansa aikaan päivästä.

 

Paras vegaaneille

Vegaanit urheilijat eivät syö eläinperäisiä ruokia, jolloin heraproteiini ei myöskään tule kysymykseen. Markkinoilla on paljon kasviperäisiä proteiinijauheita, mutta monet niistä jäljittelevät heraproteiinin kermaista rakennetta. Jos kaipaat virkistävää, clear -vaihtoehtoa proteiinille, on Clear Vegan Protein siihen ideaalinen vaihtoehto.

Vegaaniruokavalio perustuu kasviperäiseen ruokaan, jolloin proteiinin saanti voi olla hieman haastavaa. Clear Vegan Protein tarjoaa 10g proteiinia per annos sekä puolet päivän B-vitamiinin tarpeesta. B-vitamiinit ovat mikroravinteita, jotka monesti jäävät uupumaan vegaaniruokavaliossa.6 B-vitamiinit tukevat metaboliaa ja energiaa, jotka ovat tärkeitä urheilijoille, jotka haluavat ylläpitää lihaksia. Muita vegaaneja proteiininlähteitä ovat pavut, pähkinät, siemenet ja soijatuotteet. Clear Vegan Protein on hernepohjainen proteiini, joten se soveltuu myös ihmisille, jotka välttelevät soijatuotteita.

 

Hyödyt

Vähemmän kaloreita

Jos haluat polttaa rasvaa, mutta samalla ylläpitää lihaksia, on Clear Protein siihen vaihtoehto, sillä se sisältää vain vähän kaloreita, mutta tarjoaa reilun annoksen proteiinia. Yksi annos Clear Whey -proteiinijauhetta sisältää 20g proteiinia ja vain 84 kaloria. Vertailun vuoksi, yksi annos Impact Whey Protein -proteiinijauhetta sisältää 19g proteiinia ja 100 kaloria. Pieni ero, mutta jos olet tarkka makroistasi, niin kaikki lasketaan.

 

Lisättyjä vitamiineja

Monet Clear -perheen tuotteista on höystetty vitamiineilla. Yksi annos Clear Vegan -proteiinijauhetta sisältää puolet päivän B-vitamiini tarpeesta, Clear Soy sekä Clear Whey Electrolyte sisältävät myös lisättyä C-vitamiinia.

 

Kevyempi vatsalle

Vaikkakin kermaiset proteiinijuomat ovat hyviä, ne voivat joskus olla hieman liikaa.  Etenkin kun ilmat lämpenevät, on kevyempi vaihtoehto houkuttelevampi treenin jälkeen.  

Kasvata ja ylläpidä lihasmassaa

Proteiini auttaa kasvattamaan ja ylläpitämään lihasmassaa, senhän kaikki tietävät. Yhdessä hyvä treeniohjelman kanssa, Clear Protein voi auttaa kasvattamaan lihasmassaa ilman valtavia annoksia kananrintaa.

 

Väärinkäsitykset

Vaikka proteiini on elintärkeä terveydelle ja suorituskyvylle, liiallinen määrä mitä tahansa ravinteita voi aiheuttaa sivuvaikutuksia. Nämä kuitenkin vaihtelevat tuotteiden ja yksilöiden mukaan.  Yleisesti proteiinilisäravinteet on liitetty turvotukseen, lisääntyneeseen janoon ja ripuliin sekä niillä on todettu vaikutuksia muiden ravinteiden (kuten kalsiumin) imeytymiseen.7

 

Turvotus tai ripuli

Turvotus tai ripuli (tai mikä tahansa vatsavaiva) voivat aiheutua useasta eri syystä. Suuri määrä mitä tahansa nesteitä voi saada olon tuntumaan turvonneelta. Turvotus voi myös aiheutua ruoka-aineherkkyydestä tai ruoansulatusongelmista. Joillain ihmisillä on esimerkiksi ruoansulatusongelmia eri proteiinien, kuten hera- tai herneproteiinin kanssa. Clear Whey voi aiheuttaa vatsavaivoja, jos sinulla on laktoosi-intoleranssi.  

Munuaisten ja maksan toiminta

Aikaisemmin on esitetty huolia munuaisten ja maksan sietokyvystä hyvin proteiinipitoisilla ruokavaliolla, mutta tutkimukset ovat sittemmin osoittaneet, että terveillä ihmisillä ei syytä huoleen, vaikka proteiinin määrä olisi niinkin korkea kuin 2.8g joka päivä per jokainen kilogramma kehon painoa. Tämä on enemmän kuin mitä monet urheilijat syövät proteiinia päivässä. 9,10 

Lisääntynyt jano tai nestehukka

Aikaisemmin esitettiin myös huolta proteiinin vaikutuksesta lisääntyneeseen janoon tai nesteytyksen tarpeeseen.7 Tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että proteiinilisäravinteiden käyttö on ennemminkin vähentänyt janoa ja nälkää.10 Kun sekoitat Clear Protein -tuotteet veteen, lisäät myös nesteytystä päivän aikana ja ehkäiset nestehukkaa sekä treeniä ennen että sen jälkeen. 

Annostus

Proteiinin kulutuksessa on tärkeää tietää oikea annostus. Clear Protein -perheen annossuositukset vaihtelevat tavoitteiden, muun ravinnon, treeniohjelman ja muiden tekijöiden (ikä, paino, sukupuoli) mukaan. Yleisesti, keho voi imeyttää noin 20-30g proteiinia kerrallaan. 

Clear Protein annostus bulkkaamiseen

Jos tavoitteenasi on bulkkaus, on 2.5 kauhallista Clear Whey Gainer -proteiinijauhetta päivässä hyvä määrä optimoimaan proteiinin sekä hiilihydraattien että yleisesti kalorien saanti. Nämä voidaan nauttia treenin jälkeen tai välipalana mihin tahansa aikaan päivästä.

 

Clear Protein painonpudotukseen

Painonpudotusta voi tukea monella eri tapaa. Painonpudotus vaatii aina miinuskalorisen ruokavalion, jolloin et välttämättä halua proteiinin vievän suurinta osaa päivän kaloreista. Clear Whey Isolate ja Clear Vegan Protein sopivat hyvin osaksi painonpudottajan ateriasuunnitelmaa, mutta Clear Whey Electrolyte on ideaalein vaihtoehto, sillä siitä saa eniten proteiinia suhteessa kaloreihin. Yksi annos Clear Whey Electrolyte -proteiinijauhetta sisältää 11g proteiinia, joten 2 kauhallista tarjoaa 22g proteiinia rasvattoman lihasmassan kasvattamiseksi pitäen kalorit kuitenkin alle 100.

 

Lihasmassan kasvattamiseksi

Clear Whey Isolate on paras vaihtoehto silloin kun haluat kehittää lihasmassaa. Yksi annos sisältää 20g proteiinia ja hyvin vähän sokeria ja rasvaa. Kun haluat kasvattaa lihasta, mutta et halua bulkata, on Clear Whey Isolate paras vaihtoehto.

 

Clear Protein annostus vegaaneille

Kun noudattaa vegaaniruokavaliota, kannattaa pitää erityisesti silmällä proteiinisaantia. Kun tiedät kuinka paljon proteiinia tarvitset päivässä, voi Clear Vegan Protein auttaa sinua pääsemään siihen tavoitteeseen. Yksi annos sisältää 10g proteiinia, joten voit ottaa jopa kaksi kauhallista treenin jälkeen boostaamaan proteiinia aterioiden välissä.

 

Pähkinänkuoressa

Clear -perhe on kasvanut nyt monella uudella tuotteella, joten kaikille löytyy varmasti jotakin. Halusitpa sitten bulkata tai vain boostata ruokavaliotasi lisäproteiinilla ja vitamiineilla, löytyy Clear Protein -tuotteita kaikkiin tarpeisiin. 

Usein kysytyt kysymykset

 

Miten annostelen Clear proteiinia?

Tämä riippuu tavoitteistasi sekä valitsemastasi Clear Protein -tuotteesta, mutta yleisesti ottane 20-30g proteiinia per ateria on ideaalinen määrä päivän tarpeisiin. 

Lisääkö Clear Protein rasvaa?

Liiaalliset kalorit mistä tahansa lähteestä voivat johtaa painonnousuun. Jos kuitenkin noudatat annossuosituksia ja terveellistä ruokavaliota sekä liikut säännöllisesti, ei  lisäravinteiden käyttö johda ylimääräisen painon kertymiseen.

 

Kenen tulisi käyttää Clear Protein -lisäravinteita? Kenen ei?

  • Clear Whey ei todennäköisesti sovi sinulle, jos sinulla on laktoosi-intoleranssi. Kannattaa välttää myös muita heraproteiinituotteita. 
  • Clear Vegan on vegaaniystävällinen proteiinivaihtoehto, jos haluat välttää eläinperäisiä tuotteita.
  • Herneproteiiniherkkien kannattaa kokeilla mieluummin herapohjaisia Clear Protein -tuotteita.

 

Milloin Clear proteiinia käytetään?

Clear Protein toimii hyvin treenin jälkeen tai jopa 24h treenin jälkeen, auttaen lihaksia palautumaan ja kasvamaan.10 Jos pidät lepopäivän, voit silti nauttia Clear proteiinia ja auttaa lihaksiasi tankkaamaan seuraavaa salitreeniä varten. Voit nauttia lisäravinteita myös aterioiden välissä välipalana lisätäksesi proteiinia ruokavalioon, huolimatta treenin ajoituksesta.

 

Voiko Clear proteiinia käyttää, jos ei treenaa?

Kyllä. Kehomme tarvitsevat proteiinia joka päivä ja Clear Protein voi auttaa pääsemään päivittäisiin tavoitteisiin. Harjoittelu on välttämätöntä lihasten kasvattamiseksi, mutta tarvitsemme proteiinia, vaikka emme olisi lainkaan aktiivisia. Kuka tahansa voi käyttää Clear proteiinia milloin tahansa. 

Mikä ero on heraproteiinilla ja Clear heraproteiinilla?

Tavallinen heraproteiini on koostumukseltaan hyvin kermaista, kun taas Clear proteiini on kevyttä ja virkistävää, lähes mehuimaista koostumukseltaan. Molemmat valmistetaan laadukkaista proteiininlähteistä.

 

Onko Clear Protein sopiva kasvisruokavalioon?

Clear Whey sopii kasvisruokailijoille, sillä se ei sisällä lihaa, mutta se sisältää maitoperäistä proteiinia.

 

Onko Clear Protein vegaania?

Clear Whey -proteiinijauhe ei sovellu vegaaneille, mutta Clear Vegan -proteiinijauhe on valmistettu herneproteiinista, joten se on sopiva vegaaneille.

 

Onko Clear Protein gluteenitonta?

Gluteenia löytyy hiilihydraateista, joten hienonnetut Clear proteiinit eivät itsessään sisällä gluteiinia.  

 

Voiko Clear proteiinia käyttää, jos on laktoosi-intoleranssi?

Laktoosi-intoleranssin taso vaihtelee; laktoosi on maidosta koostuva sokeri, joka yleensä hienonnetaan heran valmistuksessa, mutta siitä voi olla jäänteitä heraproteiinituotteissa. Vegaanit proteiinit ovat parempia vaihtoehtoja, jos sinulla on herkkyys laktoosille.
Ruokaohjeet

Green Apple Clear Whey Slushie | Jelly Belly

Kesä ei ole vielä ohi! Viilenny treenin jälkeen Green Apple Slushiella, joka sammuttaa janon ja auttaa tankkaamaan proteiinia.

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein