Siirry pääsnäyttöön
Lisäravinteet

Kreatiinitabletit vs. kreatiinijauhe | Imeytyminen ei vaikuta tehoon

Kreatiinitabletit vs. kreatiinijauhe | Imeytyminen ei vaikuta tehoon
Laura Myllykoski
Writer and expert2 vuotta Ago
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Kreatiini on yksi tehokkaimpia suoritusta tehostavia lisäaineita. Jos et jo käytä sitä lisäravinteena, olisi ehkä aika harkita sitä. Ja kun se aika tulee, pitää vielä harkita, haluatko käyttää sitä tabletteina vai jauheena.Jotta voisit tehdä sen päätöksen hieman helpommin, Myproteinin tuotekehittäjä Katie Brown on täällä kertomassa kreatiinitablettien ja kreatiinijauheen erot. Tässä tulee kaikki faktat, joten sinun tarvitsee enää vain valita.Olemme tehneet kreatiinista kattavan läpikäynnin jo aikaisemmissa artikkeleissamme, joten tässä tulee vain pikakertaus. Kreatiini on molekyyli, jota löytyy luonnostaa kehosta ja se muodostuu kolmesta aminohaposta – glysiinistä, arginiinista ja metioniinista. Kreatiini auttaa kehoa tuottamaan lisää ATP:ta, joka on energianlähde. Tämä voi parantaa suorituskykyä auttamalla treenaamaan pidempiä aikoja.Lue lisää kreatiinista täällä:
Lisäravinteet

Kreatiini | Hyödyt, annostus ja sivuvaikutukset

Kreatiini ei ole ihmeaine, jonka avulla saavutat heti huippukunnon, mutta sen avulla treenaat kovemmin. Lue kannattaisiko sinunkin kokeilla kreatiinia.

 

Kreatiinitabletit

Tabletit ovat erittäin käytännöllisiä – laita ne mukaan tablettikoteloosi muiden ravintolisien kanssa, eikä sinun tarvitse edes miettiä koko asiaa. Mutta katsotaanpa vielä, mitä Katiella on tableteista sanottavaa.Kun kreatiini nautitaan tablettien muodossa, kehon pitää ensin sulattaa ne, ennen kuin keho voi käyttää sitä. Mutta onko kreatiinin imeytymisnopeudella oikeastaan merkitystä? Lyhyesti sanottuna, ei oikeastaan. Tai ainakaan tällä hetkellä ei ole tarpeeksi todisteita siitä, jotta voisimme antaa varman vastauksen. Mutta yhden asian tiedämme varmasti ja se on se, että kreatiinilla ei ole välitöntä vaikutusta.Kun aloitat kreatiinin käytön, sinun pitäisi tankata sitä varastoon saturoidaksesi soluja. Ota suositeltua annosta kolminkertainen määrä ensimmäisen kahden viikon aikana. Näin saat tarpeeksi isot varastot kokeaksesi kreatiinin hyödyt tulevissa treeneissäsi. Nopealla imeytymisellä ei ole suurta vaikutusta, mutta säännöllisyydellä on – vain siten tulet saamaan kreatiinin käytöstä kaiken hyödyn irti.

Kreatiinijauhe

Ja sitten toinen vaihtoehto: kreatiinijauhe. Se ei ole yhtä käytännöllinen kuin tabletit, koska joudut kuljettamaan pientä jauhepussia mukanasi, kaivaamaan annoskauhaa ja pitämään shakeria saatavilla, eikä myöskään annoskoko ole yhtä tarkka kuin tableteissa.Mutta nyt riittää negatiivisuus. Kreatiinijauhe maksaa vähemmän kuin kreatiinitabletit, joten se on plussaa. Eivätkä hyvät puolet lopu siihen. Jauheissa on myös enemmän valinnanvaraa ja ne ovat monipuolisempia käyttää. Lisäämällä kreatiinia smoothien joukkoon et voi mennä vikaan. Itse asiassa, tässä on myös siihen loistava resepti:
Ruokaohjeet

Hedelmäistä kreatiinia | Maukas smoothie-resepti

Raikas smoothie tekee kreatiinin lisäämisestä ruokavalioon herkullista ja virkistävää - kokeile helppo resepti!

Pähkinänkuoressa

Katie on sanonut sanottavansa, nyt on sinun päätöksesi aika. Tabletteja vai jauhetta? Vai kenties molemmat? Voithan hyvin käyttää molempia muotoja tarpeen mukaan.

 

Blogin artikkelien tarkoituksena on antaa vinkkejä ja jakaa tietoja ravitsemukseen ja treeniin liittyen eikä niitä tule sekoittaa lääkärin antamiin ohjeistuksiin. suosittelemme aina kääntymään alan ammattilaisen kuten lääkärin puoleen mikäli olet tekemässä suuria muutoksia ruokavalioosi

Laura Myllykoski
Writer and expert
Näytä Laura Myllykoski:n profiili
Fitnessvalmentaja 12 vuoden kokemuksella. Laura on erikoistunut kehonpainoharjoitteluun ja haluaa auttaa ihmisiä pitämään huolta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
myprotein